Πείνα για άγγιγμα και σεξουαλική πλήξη: Οι πιο κοινές ανησυχίες επαφής στην πανδημία


Το να διατηρείς το σεξ διασκεδαστικό, φρέσκο και συχνό σε μακροχρόνια σχέση ήταν προ covid "Επίπεδο δυσκολίας: Ζόρικο". Το να ζεις αυτή την συνθήκη και με μια πανδημία στο κάδρο, περνάει στο "Επίπεδο δυσκολίας: Δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ".
Και δεν είναι μόνο εκείνοι που βρίσκονται σε σχέσεις ή γάμους, με το φελλό να επείγεται να πεταχτεί από το μπουκάλι, συγκρατώντας τους υγρούς σπινθήρες της επιθυμίας τους. Σε όλη την έρημη πίστα του κλαμπ "όχι-αρκετό-άγγιγμα",βρίσκονται κυρίως οι singles, η λαχτάρα για στοργή στο σημείο 0 που είναι πεινασμένοι για αφή. Κυριολεκτικά.
Το skin hunger, η "δερματική πείνα"κυριαρχεί, με πολλούς από εμάς να την αισθανόμαστε μάλλον μέχρι λιμοκτονίας. Aλλά, προτού αρχίσειςνα τρέχειςστους αντίστοιχους θεραπευτές του σεξ ή στους δικηγόρους για διαζύγιο ή – όλοι μαζί παιδιά – στο Bumble, πάμε να δούμε πως διαμορφώνεται μέρα με την μέρα η σκακιέρα:
Όπως τόσα πολλά πράγματα στη ζωή, δεν συνειδητοποιούμε με ευκολία, πόσα εξαρτώνται από την ανθρώπινη αφή μέχρι να μην μπορούμε πλέον να το έχουμε. "Είμαι συνήθως ευτυχισμένη που μένω μόνη μου", είχε ποστάρει στην προ covid εποχή, η Τάνια, μια 40χρονη single: "Μου αρέσει να έχω το δικό μου χώρο." Ξαναέπεσα επάνω της,αφού έβλεπα τις όλο και πιο απογοητευμένες δημοσιεύσεις της στα κοινωνικά μέσα. Στις 23 Δεκεμβρίου, έγραψε στο Facebook: "Θα σας αγκαλιάσω τόσο δυνατά όταν αρθούν οι περιορισμοί. Θα προσπαθήσω να μην σας σπάσω, αλλά δεν το υπόσχομαι". Στις 12 Ιανουαρίου, πόσταρε: "Αγκαλιές σε όλους όταν αυτό περάσει". Λίγες μέρες αργότερα, με μια πιο έντονη gothic νότα. "Αισθάνομαι μοναξιά σήμερα", έγραψε στο Twitter στις 6 Φεβρουαρίου. "Ζω μόνη μου και η σκέψη να μην αγκαλιάσω κανέναν για τους επόμενους μήνες με απελπίζει".

Για τη Τάνια, η δερματική πείνα που έχει προκληθεί από τον κορωνοιό μεταφράζεται μέσα της ως θλίψη. "Νιώθω λυπημένη και στρεσαρισμένη" γράφει στο timeline. Μπορεί να θυμηθεί την ακριβή ημερομηνία που κάποιος την άγγιξε τελευταία φορά: 15 Δεκεμβρίου. Ένας φίλος είχε μείνει μαζί της και της έδωσε μια αγκαλιά καθώς έφευγε από το σπίτι. Εκτός από αυτήν την αγκαλιά, η Τάνια δεν άγγιξε άλλο ζωντανό πράγμα εκτός από τη γάτα του γείτονά της, η οποία περιστασιακά σέρνεται στον κήπο της και της επιτρέπει που και που να την χαϊδεύει.
Με το χάιδεμα των ζώων, η Τάνια και η Αλίκη και ο Γιάννης σκόνταψαν κατά τύχη σε μια αποτελεσματική στρατηγική μετριασμού της πείνας του δέρματος. Γνωρίζουμε ήδη από έρευνες ότι το μασάζ μπορεί να ξεγελάσει εύκολα την πείνα επαφής και ότι επωφελείται τόσο αυτός που το κάνει όσο κι εκείνος που το δέχεται. Έτσι, το να έχεις σήμερα κατοικίδιο είναι μια κάποια καλή λύση.

Στα dating apps επικρατεί το αδιαχώρητο όχι πια -ή όχι μόνο- για σεξ, αλλά για ανθρώπινη επαφή

Στο OkCupid -που είναι σίγουρα και η πιο χιπστερική εκδοχή ζευγαρώματος- αλλά και στο Tinder, στο Bumble, στο Grindr, οι χρήστες στέλνουν σε screenshot, τα αρνητικά αποτελέσματά τους από το τεστ κορωναϊού μεταξύ τους, κάνοντας σχέδια να συναντηθούν έξω, φορώντας μάσκες.
Για τους singles, το sexting έχει γίνει με ταχύτητες αστραπής, η κορυφαία τάση στον πλανήτη. Για τα ζευγάρια, το εικονικό threesome, έχει μετακινηθεί στην κορυφή της λίστας επιθυμιών.
Τα remote trios δίνουν και παίρνουν ανάμεσα σε σχέσεις και singles που ο καθένας από τον προσωπικό του χώρο, βρίσκεται για να δοκιμάσει, στην προσπάθειά του ν’ αναζωογονήσει το θέμα της εντροπίας που καλείται καθημερινά να ξεπεράσει.

https://www.instagram.com/p/CJ3dOaUFel6/

Τα καινούργια apps αναγνωρίζoυν τώρα περισσότερες από 20 ταυτότητες φύλου και επιλογές σεξουαλικότητας, έχοντας δημιουργήσει πυρήνες όπου οι άνθρωποι μπορούν να συναντηθούν για να μοιραστούν οικείες εμπειρίες. Οι εικονικές ρυθμίσεις με ονόματα όπως "Remote Trios", "Fantasy Bunker" και "Staying at Home" επιτρέπουν στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες, να συμμετέχουν σε ομαδικές συνομιλίες και να ορίζουν τις ρομαντικές τους επιθυμίες.
Σε μια περίοδο όπου οι σχεδιαστές εφαρμογών και οι προγραμματιστές ενδέχεται να έχουν τη μεγαλύτερη επιρροή, το κλειδί τώρα είναι είναι η τμηματοποίησης της αγοράς: δημιουργία διεπαφών που προσφέρουν εμπειρίες και ποικίλους χώρους virtual συναντήσεων που προσελκύουν πιο εξειδικευμένο κοινό. Αυτό που κυρίως παρατηρούν είναι ότι οι άνθρωποι αναζητούν ουσιαστικές συνδέσεις με άλλους, όχι απλά sex… Eιδικά τώρα που αντιμετωπίζουμε τέτοιου είδους προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
https://www.instagram.com/p/CI42QuMlwWL/

Αρκετοί τσιμπάμε λίγο ως πολύ τα "πρέπει", παραβιάζουμε τους κανόνες του εγκλεισμού: "Σχεδόν δεν θέλω να σου το πω αυτό", λέει, χαμηλώνοντας τη φωνή της, η φίλη μου στο τηλέφωνο. Η παραβίαση της; Μία φορά την εβδομάδα, η φίλη μου, που ζει μόνη της, περπατά μέχρι την πλατεία και συναντιέται με τον πρώην σύντροφό της για να τον πάρει μια αγκαλιά.
Τα sleep over ανέβηκαν κι αυτά πολύ σε όλη την διάρκεια του εγκλεισμού, σαν μια καλή αντιβίωση για μια real επαφή.
Kαι απ’ ότι μας πληροφορεί και η ψυχολογική κοινότητα, ανησυχεί βαθύτατα για τις συνέπειες της ψυχικής υγείας, της παρατεταμένης πείνας του δέρματος για όσους έχουν κλειστεί μόνοι τους. Ιδίως δεδομένου ότι μια παγκόσμια πανδημία είναι από μόνη της μια αγχωτική και προκαλώντας αρνητικά συναισθήματα κατάσταση. Χρησιμοποιούμε την αφή για άνεση, τονίζει η νευροεπιστήμη. Όταν είμαστε σε κίνδυνο ή άγχος, το να αγγίζεις είναι μια σημαντική μορφή βοήθειας. Η έλλειψη αφής αυξάνει το stress των συνθηκών. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι εκτελούν καθήκοντα καλύτερα όταν κάποιος τους δώσει ένα χτύπημα στην πλάτη. Σαν μια μορφή διαβεβαίωσης που πηγαίνει πίσω στο μητρικό άγγιγμα.
Γι 'αυτό τα μωρά σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών τοποθετούνται στα γυμνά στήθη των γονιών τους. Αυτός είναι κι ο λόγος που οι κρατούμενοι σε απομόνωση συχνά αναφέρουν την λαχτάρα της ανθρώπινης επαφής τόσο άγρια και τόσο τρυφερή παράλληλα ανάγκη, ​​όση κι η επιθυμία για την ελευθερία τους…

Πηγή