Είναι αυτό ένα challenge και για το δικό μας βιολογικό ρολόι;


Το φωτογραφικό του ενδιαφέρον έχει ταυτότητα και το εν λόγω πρότζεκτ μετράει από το 2013. Φέτος, λόγω της πανδημίας μπήκε στον πάγο, όπως λέει ο ίδιος ο Brian Douglas στο Bored Panda, λόγω της πανδημίας. Όμως το υλικό που έχει συγκεντρώσει στη κάμερά του μέχρι στιγμήςμας φτάνει και μας περισσεύει. Ίσως πολλοί από εμάς ''συναντηθούμε'' πρώτη φορά με αυτόν τον κόσμο. Το πρότζεκτ στο οποίο έχει αφιερώσει τόσο χρόνο αφορά όλους εκείνους τους ήρωες (γιατί μόνο έτσι μπορούμε να τους ονομάσουμε) των οποίων η καθημερινότητα ξεκινάει τουλάχιστον έξι ώρες νωρίτερα από αυτή του μέσου ανθρώπου.

Επαγγελματίες που ασχολούνται με τη κτηνοτροφία, βοηθοί οχημάτων σε ασθενοφόρα, νοσηλευτές, φουρνάρηδες, υπάλληλοι μεγάλων αλυσιδών σούπερ μάρκετ. Όλοι τους μοιράζονται κάτι κοινό. Τη συνήθειά τους να ξυπνούν λίγο μετά τις τέσσερις τη νύχτα (ή και νωρίτερα) ώστε να παρευρεθούν στο πόστο εργασίας τους. Ακούγεται πραγματικά βάρβαρο αλλά για εκείνους είναι τόσο συνηθισμένο, μα σκληρό, όσο το δικό μας οκτάωρο ωράριο ύπνου. Οι φωτογραφίες που έχει εξασφαλίσει ο Brian έχουν επίσης κάτι κοινό. Είναι τραβηγμένες μεσάνυχτα. Παρόλα αυτά η δουλειά του είναι εξαιρετική και μόνο δέος σου προκαλούν οι χαμογελαστές φιγούρες υπαλλήλων και άλλων εργαζομένων. 

hsp.jpg

Μπορεί αυτό το φωτογραφικό πρότζεκτ να είναι ένα challenge και για εμάς; Ο δωδεκάωρος ύπνος είναι σίγουρα πιο δελεαστικός αλλά ας σκεφτούμε όλες αυτές τις πρωινές ώρες που χάνουμε, κατά τις οποίες η φύση πραγματικά μεγαλουργεί. Ίσως παρατηρώντας αυτό το πρότζεκτ να γεννηθεί η επιθυμία και σε εμάς να αλλάξουμε τη ρότα στο βιολογικό μας ρολόι και να δούμε την άλλη πλευρά της πόλης μας λίγο μετά τις έξι το πρωί. Έχουμε να το κάνουμε άλλωστε από τον καιρό που γυρίζαμε τέτοιες ώρες σπίτι μας προ-κορωνοϊού!

htl.jpg

 

frnd.jpg

 

sp.jpg

 

hssp.jpg

 

afrm.jpg

 

shr.jpg