Το Secret crush πετάει το γάντι στο Tinder


 

 

 

Εδώ και χρόνια είναι γνωστό ότι υπάρχει μια ομάδα επιστημόνων που μελετούν την αγάπη στο Facebook. Χάρη στην έρευνά τους, η τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να προβλέψει πότε θα ξεκινήσετε μια ρομαντική σχέση καλύτερα από ό, τι μπορεί ένας ψυχολόγος.

Το Facebook μελετά την «αγάπη» με την ανάλυση άλλων ζευγαριών. Ακόμα κι όταν εσύ δεν ενημερώνεις δημοσίως για το status της σχέσης σου, το Facebook γνωρίζει τι σε συνδέει. Η ομάδα μελετά τη συμπεριφορά εκείνων που έχουν ήδη δηλώσει την κατάσταση της σχέσης τους και βρίσκει ομοιότητες σε άλλα ζευγάρια ανθρώπων.

 

Όταν το Facebook υποθέτει ότι εσύ και κάποιος άλλος έχετε πιθανότητες να «ερωτευτείτε»:

Θα αρχίσεις να βλέπεις περισσότερα νέα από αυτό το άτομο στο newsfeed και στο timeline σου. Αυτός ο χρήστης θα εμφανίζεται πιο ψηλά στη γραμμή συνομιλίας. Ο ιστότοπος θα σε καλέσει να οργανώσεις μια συνάντηση για να ετοιμάσεις ένα πάρτι γενεθλίων για αυτό το άτομο. Μερικές φορές θα σου υπενθυμίζει τι σας ενώνει και θα προσφέρεται να μοιράζεστε κοινές αναμνήσεις στο Χρονολόγιο.

Έχουν προσέξει λοιπόν οι ερευνητές του Facebook ότι περίπου 100 ημέρες πριν από την αλλαγή της κατάστασής σου σε «Σε σχέση», είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιείς τις λέξεις «αγάπη», «γλυκό» και «χαρούμενος» σε μηνύματα και να δημοσιεύουν κάτι στους τοίχους των «sweethearts» τους - κατά μέσο όρο 2 αναρτήσεις ανά 12 ημέρες. Επιπλέον το Facebook γνωρίζει την ηλικία του μελλοντικού σου συντρόφου, γνωρίζει τον μήνα που θα κάνετε νέες γνωριμίες, ξέρει πότε είναι μια επαφή γίνεται «αγάπη» και τέλος προβλέπει συμπεριφορά πριν από τη διάλυση.

 

Όλη αυτή την εμπειρία και τη γνώση εδώ και δύο χρόνια την έχει αξιοποιήσει σε μια έξτρα εφαρμογή που σε λίγο θα είναι διαθέσιμη και στο ελληνικό μενού – ταυτόχρονα με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Η υπηρεσία DATING SERVICE της FACEBOOK κυκλοφορεί στη χώρα μας και σχεδόν  σε ολόκληρη την Ευρώπη ως ένας αφιερωμένος χώρος για να σε βοηθήσει να βρεις άτομα που να οδηγήσουν σε δημιουργία ερωτικής σχέσης στο κοινωνικό δίκτυο.

 

Η πρώτη δοκιμή έγινε το 2018 και πέρυσι λανσαρίστηκε η εφαρμογή στις ΗΠΑ, το Facebook Dating είναι μια υπηρεσία opt-in όπου οι χρήστες δημιουργούν ένα ξεχωριστό προφίλ και αλληλοεπιδρούν με άλλους σε διαφορετικό πλαίσιο και ξεχωριστά από την κύρια σελίδα τους στο Facebook.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων ελπίζει να μιμηθεί την επιτυχία εφαρμογών όπως οι Tinder, Hinge και Bumble, οι οποίες έχουν εκατομμύρια χρήστες σε όλες τις πλατφόρμες τους.

Η εφαρμογή αυτή αρχικά επρόκειτο να κυκλοφορήσει και στις χώρες της Ευρώπης νωρίτερα μέσα στο 2020, αλλά καθυστέρησε μετά από ένα ζήτημα χρονισμού τεκμηρίωσης με τον επικεφαλής ρυθμιστή της ΕΕ, την Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC).

 

Το Facebook ισχυρίζεται ότι από την κυκλοφορία του σε άλλα μέρη του κόσμου, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 1,5 δισεκατομμύρια «matches» στις 20 χώρες όπου είναι διαθέσιμο το χαρακτηριστικό.

Το Facebook είπε ότι η εφαρμογή δημιουργήθηκε λαμβάνοντας υπόψη και θέτοντας ως προτεραιότητες την «ασφάλεια, προστασία και ιδιωτικότητα».

Συγκεκριμένα η εταιρεία αναφέρει «Συνεργαστήκαμε με ειδικούς σε αυτούς τους τομείς για να παρέχουμε εύκολη πρόσβαση σε συμβουλές ασφαλείας και να δημιουργήσουμε προστασίες στο Facebook Dating, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αναφοράς και αποκλεισμού οποιουδήποτε ατόμου, καθώς και να σταματήσουμε τους ανθρώπους να στέλνουν φωτογραφίες, συνδέσμους, πληρωμές ή βίντεο σε μηνύματα».

Επίσης, σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι δεν θα προτείνουν τους φίλους σου στο Facebook ως πιθανά «matches» ούτε θα τους ενημερώσουν στην περίπτωση που γραφτείς στην εφαρμογή. Για παράδειγμα, το προφίλ γνωριμιών σου, τα μηνύματα γνωριμιών και τα άτομα που σου αρέσουν ή ταιριάζουν με σένα μέσω της εφαρμογής αυτής δεν θα εμφανίζονται στη ροή ενημερώσεών σου στο Facebook.

Δέσμευση της εταιρείας είναι να γίνει το Facebook Dating ένα μέρος όπου οι άνθρωποι να μπορούν να αισθάνονται άνετα αναζητώντας ένα πιθανό ραντεβού, μια ευκολία στο να μπορούν με ασφάλεια να έρθουν σε επαφή με άτομα που τους κάνουν «κλικ» προκειμένου να ξεκινήσουν ρομαντικές σχέσεις.

 

Η δυνατότητα γνωριμιών επιτρέπει επίσης στους χρήστες να μοιράζονται ιστορίες από το Facebook ή το Instagram στο προφίλ γνωριμιών τους και περιλαμβάνει το εργαλείο Secret Crush, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν έως εννέα από τους υπάρχοντες φίλους τους από το δίκτυο που τους ενδιαφέρουν.

Εάν αυτό το άτομο σε προσθέσει στη δική του λίστα Secret Crush, θα γίνει το match ή αλλιώς «ταίριασμα», αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν θα κοινοποιηθούν.

Μόλις ταιριάζουν, οι χρήστες μπορούν να κάνουν εικονικές συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας, χρησιμοποιώντας βιντεοκλήσεις ενσωματωμένες στη δυνατότητα της εφαρμογής.

Ό,τι πρέπει για μετά τις 12.30 που θα είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας… Σε συνθήκες σχεδόν lockdown ήταν αναμενόμενο ένα τόσο ισχυρό μέσο όσο το Facebook να δοκιμάσει τη δύναμή του και τις δυνατότητές του και στον ολοένα ανερχόμενο χώρο των εφαρμογών γνωριμιών. Ακόμα και αν η αληθινή επαφή δεν συγκρίνεται με τίποτα, με τις παρούσες συνθήκες που αναγκάζουν όλο τον κόσμο να κρατάει social distances δεν είναι κακό να έχεις μια ευκολία παραπάνω… στο κάτω κάτω αυτή η εφαρμογή… όπως κι οι υπόλοιπες… είναι στο χέρι σου!