Η Denise και η Maria δε βλέπουν νούμερα, βλέπουν μόνο ομορφιά


Μοιράζονται πολλά χρόνια φιλίας και τώρα και κανάλι αφού αποφάσισαν να γίνουν infulencers και όχι μόνο να διδάξουν αισθητική και σωστά στυλιστικά μονοπάτια αλλά κυρίως τις ιδέες τους. Η Denise Mercedes και η Maria Castellanos είναι η αιτία που πολλά κεφάλια στους δρόμους της Νέας Υόρκης, γυρίζουν και χαμογελούν στα δύο κορίτσια. Όχι μόνο από θαυμασμό αλλά κυρίως από δέος προς τον χαρακτήρα που έχουν δώσει στη δουλειά τους...

Γρήγορα έδωσαν όνομα στη κοινή φιλοσοφία που μοιράζονται πάνω στη μόδα, κάνοντας ένα challenge στο TikTok με ετικέτα ''Style Not Size'', στο οποίο οι δύο τους εμφανίζονταν με ίδια ρούχα διαφορετικού μεγέθους αναδεικνύοντας η κάθε μία τη διαφορετικότητά της. Η Maria Castellanos διαθέτοντας αναλογίες petit και η Denise Mercedes plus size. Μετά το challenge οι followers της Denise Mercedes εκτοξεύτηκαν στο 1 εκατομμύριο. Καθόλου τυχαία όπως δήλωσε η φίλη της, Maria: ''Ενέπνευσε και άλλες κοπέλες να ανακτήσουν αυτοπεποίθηση και να κάνουν το ίδιο με εκείνη, δηλαδή να φορέσουν ό,τι θέλουν''.

deniseon.jpg

Αυτή η οπτική του TikTok έχει πραγματικό ενδιαφέρον αν αναλογιστούμε ότι σε μία πλατφόρμα μπορούμε να ''περάσουμε'' σημαντικά κοινωνικά μηνύματα όλοι μας, με το τρόπο μας, δίνοντας όχι απλά δύναμη σε άλλους χρήστες αλλά κίνητρο και αφορμές για προσωπική δράση. Αυτό, δηλαδή που έκανε και η Denise. Αδιαφορώντας για κάθε ενδεχόμενο αρνητικό feedback που  θα λάμβανε, τόλμησε και υποστήριξε τον εαυτό της και το σώμα της σε μία εποχή που ακόμη πολλές γυναίκες παλεύουν με στερεότυπα γύρω από το ιδανικό πρότυπο που ενώ  δεν τα  ενστερνίζονται, τους στερεί ευκαιρίες. Ευκαιρίες για πιο ελεύθερη ζωή, σχέσεις και δουλειές.

Κι επειδή, οι καλύτερες ιδέες γεννιούνται αυθόρμητα μέσα από συζητήσεις η Denise εξηγεί ότι η ιδέα για το κίνημα ''Style not Size'' γεννήθηκε περίπου το 2019 όταν ανέβασε μαζί με την Maria φωτογραφία φορώντας τα μπικίνι τους. Η ανταπόκριση του κόσμου, όπως είπε, ήταν τόσο μεγάλη μετά τη δημοσίευση της φωτογραφίας κι έτσι αποφάσισαν να εμπλουτίσουν το λογαριασμό τους με περισσότερα βίντεο από τη ζωή τους. Τότε, σκέφτηκαν να δώσουν μεγαλύτερη διάσταση σε αυτό που ήδη έκαναν, πηγαίνοντας ένα βήμα παρακάτω τα μέχρι τότε χιουμοριστικά βιντεάκια.

bik.jpg

 

Αργότερα λοιπόν, ήρθαν τα hashtag #ThroughThickAndThin and #StyleNotSize δίνοντας μία πιο κοινωνική χροιά στην αισθητική τους. Γιατί όπως υποστηρίζει η Denise αξίζει να ντυνόμαστε όπως πραγματικά μας αρέσει και φυσικά να αγαπάμε το σώμα μας. Είναι καιρός να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άλλες γυναίκες, είτε στα περιοδικά, είτε στο κινηματογράφο είτε στη μόδα. Το σώμα μας είναι το μόνο πράγμα που μας ανήκει και που μας κάνει να ξεχωρίζουμε όταν το σεβόμαστε, δηλαδή όταν το αγαπάμε.

dentw.jpg

 

dentr.jpg

 

dentf.jpg

 

ddentgf.jpg

Ενώ φαινομενικά μοιάζει απλό αυτό που κάνει η Denise με τη Maria, στη πραγματικότητα είναι τρομερά τολμηρό. Και αυτό γιατί όσο εύκολο είναι να δημοσιεύσει η Denise φωτογραφία με μαγιό παρόλο που τυπικά δεν ανταποκρίνεται στο σωματικό ιδεώδες της εποχής, αλλό τόσο εύκολο είναι να λάβει αρνητικό έως και προσβλητικό feedback. Η Denise είναι ένα μάθημα για όλες και για όλους μας. Το ''Style not Size'' μπορεί να αντικατασταθεί κι άπο άλλα δίδυμα αντιθετικών λέξεων. Αυτό, όμως, που μας ενώνει πάνω στη βάση που έφτιαξε η Denise, είναι πως όλοι ανεξαιρέτως από το καλούπι μας αξίζουμε μία ξεχωριστή θέση στη κοινωνία και αν δεν τη κατακτήσουμε εμείς, δεν θα το κάνει κανείς άλλος για εμάς...