Ένα διήμερο διαδηλώσεων -ωδή στον Τζορτζ Φλόιντ


Από τις 25 Μαΐου πρωταγωνιστεί στις οθόνες των κινητών μας, στις τηλεοράσεις και τις συζητήσεις μας η εικόνα του ακινητοποιημένου Τζορτζ Φλόιντ στο έδαφος με το γόνατο ενός αστυνομικού στο λαιμό του, κάπου στη Μινεάπολη,  μέχρι που τον βλέπουμε να ξεψυχάει μπροστά σε άλλους δυο παριστάμενους αστυνομικούς που τον παρακολουθούν να πεθαίνει.

Στα social media κυκλοφορεί το βίντεο των 8 λεπτών και 46 δευτερολέπτων προειδοποιώντας τους χρήστες για σκληρό περιεχόμενο  στη διάρκεια των οποιων ο Τζορτζ Φλόιντ λέει επί 16 φορές ''I can't breathe'' (μτφ. δεν μπορώ να ανασάνω).

Οι Η.Π.Α. από τη μέρα της δολοφονίας δεν ησυχάζουν ποτέ.

Πολίτες, διάφορες κοινότητες αλλά και διάσημοι καλλιτέχνες διαδηλώνουν κάνοντας ηχηρά συνθήματα τα συναισθήματα της οργής, της αδικίας και του εξευτελισμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων που γέννησε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ανατριχιαστικό μεταξύ άλλων είναι το φιλμάκι που δημιούργησε ο Σπάικ Λι με αφορμή τη δολοφονία το οποιο αποτελεί την απόλυτη απόδειξη ότι δυστυχώς '' η ιστορία επαναλαμβάνεται''.

https://www.instagram.com/tv/CA38-qJD-qd/?utm_source=ig_embed

Εκτός όμως από τον Σπάικ Λι πολλές ακόμη γνωστές προσωπικότητες αντέδρασαν με τον τρόπο τους διαδηλώνοντας στο ''Black Lives Matter''.

ariana.jpg

Ariana Grande

anne.jpg

Anna Kendrick

nick.jpg

Nick Cannon

pars.jpg

Paris Jackson

jm.jpg

Jamie Foxx

jc.jpg

J. Cole

eml.jpg

Emily Ratajkowski

rn.jpg

Yungblud

rss.jpg

Ross Lynch και Jaz Sinclair

kel.jpg

Machine Gun Kelly

jrm.jpg

Jeremy Meeks

chal.jpg

Timothée Chalamet

kend.jpg

Kendrick Sampson

kh;.jpg

Kehlani