Δε φοράνε όλοι οι σούπερ ήρωες μπέρτα...


Αν κάτι έχει μείνει σώο παρά την κιβωτό που ζούμε τον τελευταίο ενάμιση μήνα, αυτό σίγουρα είναι η καλλιτεχνική διάθεση του street artist Banksy.

Πριν περίπου ένα μήνα είχε ‘’χτυπήσει’’ μέσα από το μπάνιο του σπιτιού του και τις τελευταίες ώρες με ένα έργο –ωδή στους εργαζομένους  παύλα ήρωες των ημερών μας.

Ποιους άλλους;

abanen.jpg

 Τους γιατρούς που βρίσκονται κυριολεκτικά στο πεδίο βολής του κορωνοϊού.

Το ‘’Game Change’’ ανέβηκε από τον ίδιο στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B_2o3A5JJ3O/?utm_source=ig_embed

Στο νέο του έργο, ο Banksy, έχει σχεδιάσει ένα μικρό αγόρι το οποιο φαίνεται να έχει πετάξει τους παραδοσιακούς υπερήρωες σε ένα σκουπιδοτενεκέ έχοντας υψώσει στον αέρα μια ηρωίδα –νοσοκόμα.

ahr.jpg

 

 

asup.jpg

Το έργο ασπρόμαυρο.

Μοναδικό χρώμα το κόκκινο έμβλημα του ερυθρού σταυρού.

Το έργο κοσμεί το σαλόνι της πτέρυγας των επειγόντων στο  Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον στην Αγγλία ως ελάχιστος φόρος τιμής στο υγειονομικό προσωπικό. Θα παραμείνει εκεί μέχρι το φθινόπωρο και θα δημοπρατηθεί για τη συγκέντρωση χρημάτων για το NHS.

asal.jpg

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ο Banksy εκτός από το έργο ‘’κατέθεσε΄΄ και σημείωμα προς τους νοσηλευτές .

''Ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε. Ελπίζω αυτό να φωτίσει λίγο το μέρος, αν και είναι μόνο ασπρόμαυρο''.

Ενώ η Πόλα Χεντ, η CEO του νοσοκομείου δε δίστασε να ευχαριστήσει δημοσίως τον Banksy.

aho.jpg

''Το νοσοκομείο μας έχει πληγεί άμεσα από τις τραγικές απώλειες αγαπημένων μελών του προσωπικού και φίλων. Το γεγονός ότι μας επέλεξε ο Banksy για να αναγνωρίσει την εξαιρετική συνεισφορά όλων στο NHS, αποτελεί τεράστια τιμή''

 ''Ο κόσμος θα κάνει ένα διάλειμμα από την πολυάσχολη καθημερινότητά του για να εκτιμήσει αυτό το έργο τέχνης. Χωρίς αμφιβολία θα αποτελέσει μεγάλη τόνωση του ηθικού για όσους εργάζονται και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μας''.

Το έργο δε θα  μπορούσε να αναπαραστήσει με πιο πιστό τρόπο τα συναισθήματα των βρετανών πολιτών για την εθνική υπηρεσία υγείας της χώρας τους.

Τα στοιχεία από το CSEE στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins είναι πραγματικά συγκλονιστικά αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ιός έχει στοιχίσει πάνω απο 30.000 ζωές ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από 200.000 κρούσματα.