ή αλλιώς ‘’Culture to the Yards’’


Πάει ενάμισης μήνας που οι αίθουσες των κινηματογράφων είναι πιο σκοτεινές κι από την ώρα ποροβολής ταινιών, που τα καθίσματα των θεάτρων τρίζουν παρά μόνο από τη θερμική διαστολή-συστολή και που οι χώροι συναυλιών δεν προσφέρουν ''αγρυπνίες'' στις γειτονιές.

Επειδή, όμως, οι καλλιτέχνες παρά την καθολική απαγόρευση δεν μπορούν να εναρμονιστούν στο κλουβί τους, σκαρφίστηκαν κάτι αληθινά πρωτοποριακό στη Λιθουανία...

knas.jpg

Επαγγελματίες του θεάτρου, του χορού και της μουσικής ‘’ κατασκηνώνουν’’ στις αυλές και τις πλατείες του Κάουνας και δίνουν παραστάσεις για τους έγκλειστους!

knasd.jpg

 

aaabkn.jpg

 

aavnk.jpg

 

aaabnc.jpg

knastr.jpg

Αποστολή τους;

Η υπενθύμιση της μοναδικής εμπειρίας που άλλοτε μοιραζόταν ο κόσμος με τους περφόρμερς στα θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους.

Έρχονται να τους απαγγείλουν ποίηματα, να παίξουν κλασική τζαζ και ποπ μουσική.

aknast.jpg

 

aknastt.jpg

 

aakn.jpg

 

aaakkkkn.jpg

 

aknasfd.jpg

Το πρότζεκτ ‘’Culture to the Yards’’ που σχεδιάτηκε στα πλαίσια του ''Kaunas – European Capital of Culture 2022” ήρθε για να ανάψει ξανά τη φλόγα που τρεμοσβήνει τόσο καιρό μέσα μας για τον πολιτισμό.

Οι θεατές καλούνται να βάλουν ‘’τα καλά τους’’ και να παρακολουθήσουν πίσω από τα παράθυρά τους τις παραστάσεις αυτές αναβιώνοντας, έστω κι έτσι, τα φοβερά συναισθήματα που μας έχουν χαρίσει τόσα χρόνια οι άνθρωποι της τέχνης.

abnd.jpg

 

aabncf.jpg

 

aaanv.jpg

 

aaacv.jpg

 

aaabv.jpg

 

aaanf.jpg

 

aaakc.jpg

Photo Credits:Martynas Plepys