- Μαμά θα βγω

-Μάσκα να βάλεις!

Κείμενο: Κατερίνα Ανδρομιδά

Πριν από περίπου ένα μήνα -όταν κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο τικ τοκ, όταν ετοιμάζαμε λίστα με όλες τις δημιουργικές ασχολίες που θα κάναμε στη καραντίνα (ναι, όλες αυτές που δεν κάναμε ποτέ) - ο Σωτήρης Τσιόρδας έσκιζε τα πτυχία του πως η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη ενώ δεν είμαστε φορείς του COVID-19.

 Στην προχθεσινή ανακοίνωση της άρσης των μέτρων, όμως,  ο κύβος ερρίφθη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία προγνωστικά η χρήση μάσκας στη μετά lockdown εποχή θα γίνει το νέο must αξεσουάρ μας...

Κι όσο ο Sin Boy γνωρίζει την στυλιστική επιβεβαίωση που τόσο στερήθηκε, η ευρηματικότητα των ανθρώπων ανά τον κόσμο πάει... σύννεφο.

sinboy.gif

Ναι, υπάρχουν άνθρωποι (που ζουν μονάχοι) στη καραντίνα τους και επαγρυπνούν για να μη βγεις στον έξω κόσμο σαν απόφοιτος του Βιολογικού.

Αυτή η γυναίκα παραδίδει online σεμινάρια που σε καθοδηγεί να φτιάξεις μάσκα από μπλουζάκια που δε φοράς. 

blz.jpg

twt.jpg

 

mpl.jpg

 

cut.jpg

 

cuten.jpg

 

cutd.jpg

 

cutth.jpg

 

cutts.jpg

 

cutp.jpg

 

cuts.jpg

 

Φαίνεται πως το σεμινάριο έπιασε τόπο...

aprd.jpg

 Η μάσκα εκτός από το ότι ακυρώνει μια για πάντα το duck face δημιουργεί κι άλλο ένα πρόβλημα. Παρεμποδίζει την λειτουργία αναγνώρισης προσώπου στα smartphone. Επειδή όμως για κάθε πρόβλημα υπάρχει λύση  η Danielle Baskin, καλλιτέχνιδα από το Σαν Φρανσίσκο, έδωσε την εξής ιδέα: ''Εκτυπώστε το πρόσωπό σας''.

amas.jpg

 

atwi.jpg

 

abii.jpg

 

aeih.jpg

 

adan.jpg

 

aehi.jpg

 

Βέβαια, η ίδια διασαφηνίζει πως δεν είναι 100% αξιόπιστος ο τρόπος της για να αποκατασταθεί το πρόβλημα με τις smartphone συσκευές για την αναγνώριση προσώπου.

aeht.jpg

 

Στον αγώνα για τη δικαίωση του στυλ μας έχουν μπει δυναμικά και εταιρίες που σου δίνουν τη πολυτέλεια να σχεδιάσεις εσύ τη μάσκα σου.

Η Mother Denim είναι μια απο αυτές!

Όπως και η Casetify!

''Μένουμε Ασφαλείς'' και γλιτώνουμε το fashion police!