Μια online έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις!


Είναι λογικό να νιώθεις ότι χάνεις την ταυτότητά σου κατά τη διάρκεια του lockdown.

Είναι η awkward στιγμή που καταβροχθίζεις με τύψεις το οικογενειακό Nirvana βιώνοντας ταυτόχρονα ετεροντροπή που απενεργοποιείς από το play store την εφαρμογή για κοιλιακούς  ή εκείνη η ενοχική στιγμή που πιάνεις τον εαυτό σου να googlάρει Οικογενειακές ιστορίες για να πλήξεις τη βαρεμάρα σου...

Κι όμως, υπάρχουν άγγελοι σου λέω...

Το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστώνης (MFA) συμμερίζεται τη πλήξη σου και σε προσκαλεί να περιηγηθείς δωρεάν στην έκθεση ‘’Writing the Future: Jean-Michel Basquiat and the Hip-Hop Generation”.

https://www.instagram.com/p/B_GB0S6pKYi/?utm_source=ig_embed

Η έκθεση προοριζόταν αρχικά να διαρκέσει από τις 5 Απριλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου του 2020.

Ο κορωνοϊός, όμως, είχε άλλα πλάνα...

Επειδή όμως όπου πρόβλημα και λύση... μεσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχεις τη μοναδική ευκαιρία να δεις μια σειρά από έργα που άλλαξαν όλη την καλλιτεχνική κοσμοθεωρία της Αμερικής το 1980.

https://www.instagram.com/p/B-fi5ByJDqn/?utm_source=ig_embed

Ο... εγκέφαλος και συντονιστής αυτού του εξεγερτικού κινήματος που το 1980 κατάφερει να ανάγει το hip-hop σε επιστήμη, διώχνοντας από πάνω του κάθε στερεότυπο που του είχαν προσάψει, είναι ο Jean-Michel Basquiat.

Τότε, μαζί με συνοδοιπόρους του street artists (Keith HaringFutura και RAMMELLZEE) κατάφεραν κάτι φοβερά πρωτοποριακό...

Μετέφεραν τη τέχνη που συναντούσες στους δρόμους, σε υπόγειες διαβάσεις και στο μετρό σε...ζωγραφικούς καμβάδες μέσα σε μουσεία και γκαλερί!

Με φόντο τους τον νέο-εξπρεσιονισμό, την αφαίρεση, την αλλόκοτη (για τη κοινωνία) λεκτική και οπτική γλώσσα που έντυναν τη μουσική τους(freestyle, wildstyle) κατάφεραν να μπουν και να εδραιωθούν στη διεθνή μουσική σκηνή.

Ο επιμελητής ταινιών του MFA προτείνει τα πρώτα φιλμ για το χιπ χοπ που έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους...

 εδώ θα βρεις την έκθεση!