Η φωτογραφία δρόμου ήταν το θέλγητρο για αυτό που ακολούθησε


Ξεκίνησε ως φωτογράφος δρόμου κι αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον του ο τρόπος που οι άνθρωποι ενεργούσαν στις λήψεις του..

https://www.instagram.com/p/BdSQLF8AJih/

Αγνοούσαν την ύπαρξή του. Στόχος του έργου του ήταν η καταγραφή της πραγματικής ταυτότητας των ανθρώπων.

https://www.instagram.com/p/o-M88Ruqmb/

https://www.instagram.com/p/pVQ7cjOqsP/

Σχολιάζοντας στο boredpanda τις πρώτες του φωτογραφικές απόπειρες είχε αποκαλύψει πως: ‘’ Όταν ξεκίνησα να τραβάω φωτογραφίες συνήθιζα να βρίσκω σημεία σε δρόμους που μ’ άρεσαν περιμένοντας να φωτογραφίσω κόσμο. Αυτό όμως άλλαξε. Δεν επιλέγω πλέον το μέρος αλλά μετατρέπω το κάθε μέρος σε χώρο για να δουλέψω πάνω σ’ αυτό. Συνδέω τους ανθρώπους με τα στοιχεία όπου στέκομαι’’.

https://www.instagram.com/p/B8gNevoH29V/

https://www.instagram.com/p/B8bMROQHFc1/

https://www.instagram.com/p/B8Il0ufHb7D/

https://www.instagram.com/p/B8N5l5jnQ5T/

https://www.instagram.com/p/B0tbmeUnAX0/

Με τον καιρό όμως o τρόπος που απαθανάτιζε τους ανθρώπους απέκτησε περισσότερη καλλιτεχνική χροιά..

https://www.instagram.com/p/BxwKLFAnlCX/

https://www.instagram.com/p/BgS0UI1gAdC/

https://www.instagram.com/p/BxtvnhjHir9/

https://www.instagram.com/p/Bxjk9NonpL0/

Για τη σχέση  ντοκιμαντέρ και φωτογραφίας είπε: ‘’ Η φωτογραφία δρόμου είναι πιο καλλιτεχνική και δημιουργική. Δεν είναι μόνο να ‘’πιάσεις’’ τη στιγμή και τους ανθρώπους στους δρόμους αλλά οφείλεις να είσαι ένας καλλιτέχνης που να συνδέει τους ανθρώπους με τα στοιχεία σε μια θελκτική προοπτική’’.

Όσο για το επίπεδο απαιτήσεων και ικανοτήτων σχετικά με τη φωτογραφία δρόμου, πιστεύει πως είναι κάτι με το οποίο ο καθένας μπορεί να καταπιαστεί. Δεν χρειάζεται να έχεις επαγγελματικό εξοπλισμό ούτε να κάνεις μαθήματα. Αντιθέτως, λέει, πως μπορεί οποιοσδήποτε να αναπτύξει το προσωπικό του στυλ δημιουργώντας κάτι μοναδικό.

Εκτός από την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους στη φωτογραφία δρόμου, τον γοήτευσε και η αισθητική των αντιπαραθέσεων..

https://www.instagram.com/p/Bu5ZjE4AKg1/

https://www.instagram.com/p/Bungc-fgm8r/

https://www.instagram.com/p/BuInMFsgi8v/

https://www.instagram.com/p/BrkXiLiHLs3/

https://www.instagram.com/p/BqrTOSHASif/

https://www.instagram.com/p/Bg5PQQJAN8k/

Ο ίδιος είχε μιλήσει στο Bored Panda λέγοντας πως: ‘’ Οι φωτογραφίες που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες, είναι εκείνες που σχετίζονται με αντιπαραθέσεις. Η σύνδεση μεταξύ δυο διαφορετικών θεμάτων ή ακόμα περισσότερων μέσα σε μια φωτογραφία είναι συναρπαστική’’.

Η αισθητική του Άνθιμου Ντάγκα αποπνέει κάτι το τελείως διαφορετικό. Και τα έχει καταφέρει καλά όπως φαίνεται. Κάθε έργο του λέει μια διαφορετική ιστορία. Μια ιστορία που προκαλεί γέλιο. Λειτουργεί σαν σπαζοκεφαλιά. Προβληματίζει, αλλά με έντονο το χιουμοριστικό στοιχείο. Παράλληλα, η δυνατότητα εξερεύνησης διαφορετικών θεμάτων είναι αυτό που τον κάνει να πιστεύει ότι ποτέ δεν θα χάσει το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία...