Βάλε το Μεξικό στο σπίτι σου!

Viva Mexico! Φωτεινά χρώματα, spicy πινελιές, αίσθηση ελευθερίας. 

Κείμενο: Platform team

Έντονα χρώματα στους τοίχους: Τόλμησε το φωτεινό ροζ, το κίτρινο που βγάζει μάτι, το έντονο φούξια, ή το πράσινο. Και αν διστάζεις, μην βάφεις όλο το δωμάτιο, αλλά μόνο ένα τοίχο. Ακόμη κι έτσι, το σπίτι θα έχει κάτι από Μεξικό!

Τα ζωγραφισμένα μωσαϊκά:  τα έφεραν τον 16ο και τον 17ο αιώνα οι Ισπανοί που κατείχαν την τέχνη της κεραμεικής. Οι Μεξικάνοι τα υιοθέτησαν επιτυχώς και από τότε κάνουν λαμπρή καριέρα σε πατώματα, σκάλες και τοίχους.

fridaenal.jpg

 

Frida Κahlo: η καλλιτέχνης με την μυθιστορηματική ζωή, τα έντονα πάθη και το μοναδικό στιλ στην ζωγραφική της, συμβολίζει την επανάσταση, την ελευθερία, την surreal διάθεση και κολλάει παντού. Ακόμη και στο μπάνιο.

fridadio.jpg

 

Dia de los muertos: μεγάλη εθνική γιορτή για τους Μεξικάνους, η ημέρα που κάθε οικογένεια γιορτάζει, θυμάται και τιμά τους νεκρούς της.  Όλοι ξεχύνονται στο δρόμο ντυμένοι σκελετοί και ακολουθούν μεγάλες παρελάσεις με πολύ χορό, ποτό και βεγγαλικά.

Τα μικρά καδράκια με τα σύμβολα της γιορτής, τις μαντόνες και τους καθολικούς σταυρούς, θα χαρίσουν στον τοίχο σου, αυτό το Mexican flair που επιθυμείς…

Oh my garden: αν ζούσε η Frida, αυτή την καρέκλα θα επέλεγε…

fridatrio.jpg