Η spooky μεριά της πόλης



Halloween σημαίνει το τέλος της συγκομιδής και θυμίζει τους νεκρούς και τους ανθρώπους που έφυγαν. Η νύχτα του Halloween γιορτάζεται κάθε 31η Οκτωβρίου. Από την Ιρλανδία, στην Αγγλία και τη βόρεια Γαλλία, η γιορτή αυτή μετατράπηκε σε κομμάτι της pop κουλτούρας. Στην Ελλάδα, δεν σκαλίζουμε κολοκύθες, όμως δεν χάνουμε την ευκαιρία για ένα θεματικό πάρτι. Ας ρίξουμε μια ματιά στα 5 πιο δημοφιλή πάρτι της πόλης.

Horror After Dark
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Παρασκευή 1 Νοεμβρίου
Παλαιοί Φούρνοι, Πειραιώς 100, € 5, στις 21.00

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το British Council Greece και το IEK DELTA, μας συστήνεται για τρίτη φορά με horror διάθεση! Dj sets, make-up special effects, παιχνίδια ρόλων, προβολές και άλλα πολλά. Η Βρετανίδα dj & ραδιοφωνική παραγωγός Jamz Supernova, μας δείχνει τους ήχους του ανανεωμένου Selector, τη διεθνή ραδιοφωνική εκπομπή του British Council. Ο 102.5 αποφασίζει να «ντύσει» ηχητικά την πιο horror βραδιά της χρονιάς με τον Στέφανο Τσιτσόπουλο να καταλαμβάνει τα decks. Θα προβάλλονται ακόμη horror ταινίες εποχής μαζί με άλλες εκπλήξεις.

Horror Hotel Halloween
Μπάγκειον Ξενοδοχείο, 28-31 Οκτωβρίου
Πλατεία Ομονοίας 18 €10 (early bird), €13-15, στις 20.00

Το πρώτο διαδραστικό σινεμά της Ελλάδας Cinema Alive αναδιαμορφώνει το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο Μπάγκειον στο πρώτο Horror Hotel Event για τέσσερις ξεχωριστές παραστάσεις και προσκαλεί όσους αγαπούν τις ταινίες τρόμου σε μία μοναδική νύχτα με περισσότερους από 20 ηθοποιούς, αρκετό σκοτάδι και ειδικά εφέ.

 

Stranger Thrills Halloween Night
Temple Athens, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Ιάκχου 17, Γκάζι, Είσοδος: €10, στις 21.00

Ο Ναός ντύνεται κατάλληλα για να γιορτάσει το πρώτο του Halloween με το σκοτεινό του πέπλο να διακοσμείται και με τα projections να τα αναλαμβάνει το The Film Pit. Σε ζωντανή εκτέλεση οι καταπληκτικοί Wedding Singers παίζουν σε ένα στοιχειωμένο prom night, ενώ στη συνέχεια τα dj sets στο club night αναλαμβάνουν οι Morah, Calqulus και Fro.

 

Spooky Halloween Party
Hard Rock Cafe, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Αδριανού 52, Kρατήσεις 2103245170, στις 20.00

 

Το απόλυτο SPOOKY Halloween Party! Tο Hard Rock Café γιορτάζει το Halloween με «τρομακτική» playlist από τον DJ του, μεταμφιεζόμαστε σε τέρατα, βαμπίρ, ζόμπι και ό,τι άλλο τρομακτικό για να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό καλύτερου κοστουμιού, διαλέγουμε το face painting που θα μας κάνουν οι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ Ακμή, ανατριχιάζουμε με τa BOO-zy shakes από τις 26 Οκτώβρη έως τις 3 Νοέμβρη.

Joker’s Halloween Party
TRES, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου
Ζωοδόχου Πηγής 3, Αθήνα, €5, στις 22.00

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου η Level Up Athens και τα Hideout Events παρουσιάζουν το Joker’s Halloween Party από την Gotham City και τον κόσμο της DC comics! Γεύσου κι εσύ μια βραδιά γεμάτη ιστούς, νεκροκεφαλές, σκαλιστές κολοκύθες και πολύ μουσική για τα ανήσυχα πνεύματα (τα κακά βεβαίως). Για να διώξεις τους φόβους σου στο bar θα βρεις special Halloween cocktails με βάση κολοκύθα και marshmallow και «αχνιστά» fruit punch (γνωστά και ως μαντζούνια της μάγισσας). Περισσότεροι από 10 ηθοποιοί με επαγγελματικό sfx make up και στολές θα είναι εκεί καθώς και free Joker make up για όλους και όλες!

Tricks and Treats: Horror Photo Booth, Joker Face painting, Special Halloween Cocktails
Μουσική από τους: Charge, Chex, Fiyahkidd, Lovecraft, William, El Tigre, Sider, Craytham.