Μια παιδική επικινδυνότητα


Το νέο video παιχνίδι «Knights and Bikes» έχει μια τολμηρή σχέση με τα Goonies και το Stranger Things. Μια αθώα γενναιότητα, ένα καπιταλιστικό πνεύμα, μια αύρα ’80 διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

Τα δύο κορίτσια του παιχνιδιού αντιμετωπίζουν απειλητικές οικονομικές δυσκολίες. Από τη μία, η Demelza με τον πατέρα της ετοιμάζονται να αποχωριστούν το γηπεδάκι μίνι-γκολφ από το θέρετρο Denfurzy της Βρετανίας, στο οποίο ζουν. Η Nessa δεν έχει σπίτι. Λαθρεπιβάτης σε ένα απρόσεκτο πλοίο, φθάνει στο τροχόσπιτο της νέας κολλητής της. Στο μέρος αυτό, υπάρχουν φήμες για παρελθοντικούς ιππότες που περνούσαν στην επιστροφή από τις σταυροφορίες, αφήνοντας πίσω τους έναν θησαυρό. Αν εκείνος βρεθεί, οι κοπέλες θα κρατήσουν το μίνι-γκολφ και θα μπορέσουν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στο Denfurzy.
https://www.instagram.com/p/B2RnF_voyKE/
https://www.instagram.com/p/B13c-ekoVsS/

Πάνω σε ποδήλατα, τα κορίτσια γυρίζουν όλο το νησί σε αναζήτηση του θησαυρού. Λασπόνερα, ξεχασμένες σπηλιές, θάμνοι για τα πολύτιμα αυτοκόλλητα που αναβαθμίζουν τα οχήματα τους, απλοϊκοί γρίφοι που αξιοποιούν τις διαφορετικές δυνάμεις των φιλενάδων. Όμως, τα φαντάσματα των ιπποτών προστατεύουν ακόμη τον θησαυρό τους.
https://www.instagram.com/p/B1yvZZOjno3/

Στον πλανήτη του «Knights and Bikes», τα χρώματα είναι γήινα, φθινοπωρινά, οι φιγούρες σχεδόν ανάγλυφες κι η μουσική Punk. Τα οπτικοακουστικά υστερούν, καθώς το ενδιαφέρον στις ενέργειες εξαντλείται και μένεις με την όμορφη εικόνα. Η αγωνία δεν είναι μεγάλη, υπάρχει προβλεψιμότητα και το αποτέλεσμα; Οι παλμοί πέφτουν. Η οχτάωρη διαδρομή θα ολοκληρωθεί μόνο εάν τα μυστικά μείνουν κρυφά έως το τέλος.
https://www.instagram.com/p/B1hhICmC9vJ/

Πάρε μια γεύση από το μυστήριο κάνοντας κλικ εδώ.