Oι πεζοί έχουμε ακόμα ελπίδες!


Επιτέλους ασχοληθήκαμε και λίγο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα στα θέματα κυκλοφορίας. 
Δυστυχώς στην χώρα μας ελάχιστες είναι οι φορές που θα βρεθείς σε μια διάβαση πεζών και θα δεις τα αυτοκίνητα να σταματούν για να περάσεις.


Γι’ αυτό λοιπόν, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σε θέματα σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και ταυτόχρονα να τηρείται η ασφάλεια στους δρόμους, δημιουργήθηκαν οι πρώτες 3D διαβάσεις στην Αθήνα και συγκεκριμένα περιμετρικά του 2ου Δημοτικού Σχολείου και του 2ου Νηπιαγωγείου Χαλανδρίου, στις οδούς Φιλ. Λίτσα, Σεβ. Καλλισπέρη και Αισχύλου στο κέντρο του Χαλανδρίου. Εύγε στο Χαλάνδρι!

diavasi1.jpg


Η κάθε διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από το δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων, με στόχο να μειώνουν ταχύτητα πλησιάζοντας στα σχολεία. Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκε.

diavasi2.jpg


Η ενέργεια αποτελεί πρωτοβουλία της OK! Anytime Markets σε συνεργασία με την ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act και εμείς δεν μένει παρά να τους συγχαρούμε.