Καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν ζημιά στο σώμα. Μάθε και προφυλάξου.


Οι σύχγρονοι άνθρωποι, έχουμε βρει νέους τρόπους να... τραυματίζουμε το σώμα μας, υποστηρίζει η Jocelyn Szeto, γιατρός στο University of Texas Health Science Center και στο Texas Medical Center, μιλώντας στο Health. Συγκκεριμένα, όπως αναφέρει, συνήθειες όπως το να βλέπουμε τηλεόραση, να παίζουμε στο τάμπλετ, να σκρολάρουμε και να βγάζουμε selfies, μπορούν να μας δημιουργήσουν new age προβλήματα υγείας. Ποια είναι αυτά; Δες παρακάτω.​

Selfie Elbow
Όταν βγάζεις μια selfie, το χέρι σου εκτείνεται σε περίεργες γωνίες ώστε να βρεις την καταλληλότερη για μια τέλεια φωτογραφία. Όσο εσύ ψάχνεις όμως το κλικ - υπερπαραγωγή, ο αγκώνας σου καταπονείται. Αν βγάζεις τόνους selfies, είναι πιθανό να δημιουργηθούν φλεγμονές στις αρθρώσεις του αγκώνα. 

Τραυματισμός αντίχειρα
Οι τένοντες του αντίχειρα σου απειλούνται με τραυματισμό από τα συνεχή scroll στις οθόνες των ηλεκτρονικών σου συσκευών ή από τα παιχνίδια που παίζεις κατά καιρούς στον υπολογιστή ή το tablet σου. 

Τραυματισμός λαιμού
Σε αυτή την περίπτωση, το σημείο του σώματος που επιβαρύνεται είναι ο λαιμός, αλλά οι αιτίες μπορεί να είναι δύο. Το tablet αλλά και η τηλεόραση! Αναφορικά με το tablet, ο περισσότερος κόσμος έχει την τάση να το κρατάει χαμηλότερα από όσο είναι ιδανικό για μια σωστή στάση σώματος. Αν σκύβεις στο tablet σου, αυτό σημαίνει ότι πιέζεις και το πάνω μέρος του σώματος σου, επομένως και τους μύες στο λαιμό. Αντίστροφα, ο αυχένας μπορεί να τραυματιστεί από την τηλεόραση που τοποθέτησες ψηλότερα από όσο έπρεπε, δηλαδή το ύψος του ματιού. Αυτό κάνει το σώμα σου να παίρνει μια περίεργη στάση η οποία καταπονεί τους μύες στο σημείο του λαιμού.

 

Πηγή:Allyou.gr/Μαριέτα Χριστοπούλου