10 (δικά της) Quotes που σίγουρα έχεις "πει" φίλε, Millennial!


Πριν από 65 χρόνια, έφυγε από τη ζωή, η Frida KahloΗ εμβληματική αυτή φιγούρα, υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες καλλιτέχνιδες του 20ου αιώνα – και όχι άδικα.

Στα έργα της Μεξικανής ζωγράφου, κυριαρχούν τα έντονα χρώματα. Το στυλ της είναι επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό, αλλά φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων, με εμφανείς εκείνες του Ρεαλισμού, Συμβολισμού και Υπερρεαλισμού. Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της.

Και, μπορεί οι περισσότεροι (και εσύ) να την αναγνωρίζουν μέσα από τους πίνακες της, όμως, εμείς, σήμερα, εδώ στα καλοκαιρινά γραφεία του allyou, θα θυμηθούμε 10 quotes της Frida Kahlo, που μας «κέντρισαν» την προσοχή. Ξεκινάμε:

#1 «Feet, what do I need you for when I have wings to fly?» –  «Τι να τα κάνω ταπόδιαόταν έχω φτεράγια να πετάξω

#2 «I am my own muse, I am the subject I know best. The subject I want to knowbetter.» - «Είμαι η μούσα μου, το άτομο που γνωρίζω καλά. Το άτομο που θέλω να γνωρίσω καλύτερα»

#3 «Nothing is absolute. Everything changes, everything moves, everything revolves, everything flies and goes away.» - «Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Όλα αλλάζουν, όλα κινούνται, τα πάντα περιστρέφονται, όλα είναι στον αέρα και ξεφεύγουν.»

#4 «I paint flowers so they will not die.» - «Ζωγραφίζω λουλούδιαγια νασυνεχίσουν να ζουν

#5 «They thought I was a Surrealist, but I wasn’t. I never painted dreams. I paintedmy own reality» - «Νόμιζαν ότι ήμουν σουρεαλιστική, αλλά δεν ήμουν. Ποτέ δεν ζωγράφισα όνειρα. Ζωγράφισα τη δική μου πραγματικότητα.»

#6 «Nothing is worth more than laughter. It is strength to laugh and to abandon oneself, to be light.» - «Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από το γέλιο. Θέλει δύναμη να γελάς και να εγκαταλείπεις τον εαυτό σου. Να είσαι ελεύθερος»

#7 «I want to be inside your darkest everything.» - «Θέλω να είμαι μέλος τηςσκοτεινής σου οντότητας».

#8 «Tragedy is the most ridiculous thing.» - «Η Τραγωδία είναι το πιο γελοίοπράγμα»

#9 «Only one mountain can know the core of another mountain.» -
«
Μόνο ένα βουνό μπορεί να γνωρίζει την καρδιά ενός βουνού».

#10 «I hope the exit is joyful. And I hope never to return.» - «Εύχομαι η “έξοδος” να είναι γεμάτη από χαρά. Και ελπίζω να μην επιστρέψω ποτέ».

Και έτσι, έμεινε για πάντα «μέσα» μας (σου)!