Θέλουμε περισσότερους ανθρώπους σαν εσένα


H ιστορία της καπετάνισσας Carola Rackete έχει συγκινήσει πολύ κόσμο του διαδικτύου και όχι μόνο.
Το σίγουρο είναι ένα: Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους σαν και αυτή.

Η Carola Rackete είναι η καπετάνισα του SeaWatch 3 που ρίσκαρε την ελευθερία της προκειμένου να σώσει 42 πρόσφυγες στα ανοιχτά της Ιταλίας. Έσπασε τον αποκλεισμό για σωστικά πλοία που μεταφέρουν μετανάστες, των ιταλικών λιμανιών και μπήκε στο λιμάνι της Lampedusa σώζοντας από σίγουρο πνιγμό 42 ανθρώπους. 

Ενέργησε κόντρα στις ακροδεξιές πολιτικές της κυβέρνησης Σαλβίνι και συνελήφθη από την Ιταλική αστυνομία, αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης εως και 10 χρόνια κάθειρξη.

Το διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με συμπαράσταση προς την σπουδαία καπετάνισσα και η ιστορία της έχει αγγίξει πολύ κόσμο.
Οι φωτογραφίες με #FreeCarola δεν σταματούν από την ημέρα της σύλληψης της.

Το βίντεο μάλιστα την στιγμή που συλλαμβάνεται από την ιταλική αστυνομία και είναι τόσο ψύχραιμη δείχνει ότι γνωρίζει πως έκανε το ανθρώπινο καθήκον της.

«Η ζωή μου ήταν εύκολη, μπόρεσα να φοιτήσω σε τρία πανεπιστήμια και στα 23 μου ήμουν απόφοιτη. Είμαι λευκή, Γερμανίδα, γεννήθηκα σε μια χώρα πλούσια με ένα διαβατήριο "σωστό". Όταν τα συνειδητοποίησα όλα αυτά, ένιωσα ότι έχω ηθική υποχρέωση να βοηθήσω όσους δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες με εμένα.», έχει δηλώσει η ίδια.

Δεν έχουμε να πούμε πολλά σε τέτοιες ιστορίες. Συμπαραστεκόμαστε με το hashtag #FreeCarola και ευχόμαστε για περισσότερους ανθρώπους σαν και αυτή!

carola2.png

carola4.jpg

carola1.jpg