Μία λέξη αρκεί για να περιγράψει μία ολόκληρη εποχή


Το απόλυτο must για το 2019. Η σειρά που έχει προκαλέσει πανικό, πριν καν έρθει στις οθόνες μας. Η σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία ever από κοινό και κριτικούς (πράγμα καθόλου εύκολο).

Η σειρά που θέλει «γερό στομάχι», για να την παρακολουθήσεις. Κακά τα ψέματα. Αν πατήσεις play, να ξέρεις ότι θα αντικρίσεις: ανθρώπινα πρόσωπα που αποσυντίθενται βασανιστικά, νεογέννητα μωρά που πεθαίνουν μόλις τέσσερις ημέρες μετά τη γέννησή τους, δένδρα που λικνίζονται στον αέρα απλώνοντας τριγύρω τους αόρατους, ραδιενεργούς σπόρους του θανάτου. Οι εικόνες που θα «περάσουν» μπροστά από τα μάτια σου μόνο ψυχαγωγικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Και, μπορείς να καταλάβεις το «γιατί».

Μήπως το φαινόμενο που συγκλόνισε με την ένταση και τις συνέπειες του, το 1986, επιστρέφει με την ίδια ένταση, τον ίδιο κρότο το 2019; Αν όχι το φαινόμενο, επανέρχονται τα συναισθήματα. Εκείνων που έζησαν το περιστατικό, εκείνων που βίωσαν (και βιώνουν) τα αποτελέσματα που προκάλεσε η μαζική αυτή έκρηξη. Εκείνων που είδαν έναν κόσμο (τον κόσμο τους) να καταστρέφεται. Οι εκείνοι είναι εσύ. Εσύ είσαι οι εκείνοι.

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι ένα σύνολο 6 εκατ. τηλεθεατών συντονίστηκε κάθε Δευτέρα του Μαΐου στο HBO για να παρακολουθήσει τη ανατριχιαστική σειρά. Μάλιστα, σύμφωνα με μερικές εκτιμήσεις αποτελεί την υψηλότερη τηλεθέαση σειράς στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης.

Επιπλέον, τον διαδικτυακό τόπο IMDΒ, όπου οι θεατές ψηφίζουν τις εκπομπές που προτιμούν, το «Chernobyl» έχει μέση βαθμολογία 9,7 αστέρια (στα 10) από περίπου 150.000 χρήστες. Έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, παίρνοντας μεγαλύτερη βαθμολογία ακόμη και από σειρές όπως το «Breaking Bad», το «Planet Earth II» ακόμη και το «Game of Thrones».

Αν είσαι βιβλιοφάγος, τότε η συγκεκριμένη σειρά ικανοποιεί και εσένα, αφού η σειρά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ομώνυμο αριστούργημα της Σβετλάνα Αλεξίεβιτς. Βιβλίο αγαπημένο και πολυβραβευμένο.

***P.S: Η Υπόθεση

Το «Chernobyl» αφηγείται την ιστορία της έκρηξης του πυρηνικού σταθμού στην Ουκρανία από τη στιγμή της έκρηξης του αντιδραστήρα και μετά. H σειρά  ξεδιπλώνει τα γεγονότα που οδήγησαν στο δυστύχημα, αλλά και τα όσα ακολούθησαν τις φρικτές εκείνες ώρες, με ήρωες τους ανθρώπους που προσπάθησαν να κατανοήσουν τι συνέβη και προέβησαν σε απίστευτες πράξεις αυτοθυσίας προκειμένου να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση αυτής της άνευ προηγουμένου καταστροφής.

Εγώ, ξέρω, τι θα δω απόψε στο Nova On Demand. Εσύ;

Πηγή: allyou.gr