Τέλος το μέτρημα για σένα και για όλους


«Είναι αυτό το τέλος του κάθε απανταχού influencer;» αναρωτιέμαι από τη στιγμή που διάβασα τη συγκεκριμένη είδηση, η οποία πιστεύω ότι έχει σοκάρει πολλούς. Ακόμα και εσένα.

Βασικά, to be honest (που λέμε όλοι μας σε άψογα ελληνικά), αυτό το νέο είτε θα σε κάνει υπερβολικά χαρούμενο, επειδή προφανέστατα συγκέντρωνες λίγα likes και ενδεχομένως ντρεπόσουν για αυτό, είτε θα σου «χαλάσει» τη διάθεση, γιατί πολύ απλά δε θα έχεις πια τρόπο να εκπληρώσεις τη ματαιοδοξία σου.

Και όλα αυτά, επειδή οι υπεύθυνοι του Instagram αποφάσισαν να σταματήσουν  να εμφανίζουν τον αριθμό των likes που συγκεντρώνει κάθε post από αυτά που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα. Μια κίνηση, που στοχεύει στο να μετατοπιστεί το κέντρο βάρους από το πόσο δημοφιλής είναι μια φωτογραφία ή ένα video στο ίδιο το περιεχόμενο, στην ποιότητα και την αισθητική που αποπνέει.

«Τους influencers τους σκέφτηκε κανείς;» ρωτώ. Γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι. Άνθρωποι που «βγάζουν» το ψωμάκι τους (και το παντεσπάνι τους) από τη δημοφιλία στα social media, η οποία καταμετράται μέσω των likes.

Εσύ είσαι υπέρ ή κατά;