Είμαστε η γενιά που τα τιμάει ιδιαίτερα...Ποιά είναι όμως τα κύρια γνωρίσματα των ταξιδιών των Millennials;


Η εξερεύνηση νέων πόλεων και τα ταξίδια ζωής φαίνεται να έχουν γίνει προτεραιότητα πολλών νέων. Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματα τους σε προορισμούς του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, αφού προσφέρουν εμπειρίες και γνώσεις.

Ποιά είναι όμως τα κύρια γνωρίσματα των ταξιδιών των Millennials;
Πάμε να τα δούμε...

Ταξίδι και περπάτημα... το λεγόμενο ''healthy lifestyle'' φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Η τάση να συνδυάζεται γυμναστική και ταξίδι είναι πλέον hot. Ένα μεγάλο ποσοστό των ταξιδιωτών επιλέγει λοιπόν να περιπλανηθεί στα καινούργια μέρη με τα πόδια (ακόμη και σε μακρινές αποστάσεις) και να αποφύγει τα μέσα μεταφοράς. Έτσι πετυχαίνει ευεξία και εξερεύνηση!
 

Outdoor-Fitness.jpg

 


Social Media. Aναπόσπαστό κομμάτι και εδώ...
Εκτός από τις φωτογραφίες και τις ιστορίες, που αποτελούν κατα μια έννοια και ''κινητήρια δύναμη'' των ταξιδιών, οι περισσότεροι επιλέγουν τον επόμενο προορισμό τους μέσα από φωτογραφίες που βλέπουν στα media και στο διαδίκτυο. 

 socialmediatravel.jpeg

Αποφυγή πολυκοσμίας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που αντί να επιλέξουν ένα μέρος με πολύ κόσμο, πολλά μαγαζιά και δραστηριότητες, επιλέγουν φυσικά τοπία μακριά από πολυκοσμία και βαβούρα. Φαίνεται ότι οι έντονοι ρυθμοί ζωής έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για πιο ήρεμες και ξεκούραστες διακοπές ακόμη και στους νέους.

 Relaxtravel.jpg

Ταξίδι και οικολογία. Η γενιά μας είναι ευαισθητοποιημένη και με το περιβάλλον. Ειδικά οι νέοι ταξιδιώτες του εξωτερικού προσπαθούν να συνδυάσουν την απόδραση τους με εθελοντισμό, ''πράσινες περιηγήσεις'', καθαρισμούς παραλιών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

 ecologytravel.jpg

Υπερατλαντικά ταξίδια. Οι προορισμοί όπως Ινδία, Ασία, Αφρική, Αμερική και Αυστραλία φαίνεται να εξιτάρουν ιδιαίτερα...