DON’T TRY THIS AT HOME


Τα social media μας προσφέρουν πολλά καλά πράγματα στην ζωή και την καθημερινότητά μας. Μπορούμε να επικοινωνήσουμε με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Να προβάλουμε την δουλειά μας. Να εκφράσουμε την άποψή μας και ένα σωρό ακόμη πράγματα.

Παρόλα αυτά, το ανθρώπινο είδος έχει την τάση να φτάνει τα πράγματα στο exteme καμιά φορά, δημιουργώντας κατάστασεις που όχι απλά δεν δίνουν το «καλό παράδειγμα», αλλά που είναι επικίνδυνες σε πολλές περιπτώσεις (ίσως σε περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε).

Έτσι, λοιπόν, ένα μέρος της νεολαίας, η οποία σε αυτή την κοινωνική πραγματικότητα που ζούμε, απ’ ότι φαίνεται δεν έχει να «παλέψει» για κάτι (δεν ισχύει αυτό σαφώς), τεστάρει τα όρια της ανθρώπινης ζωής μέσα από χαζές «προκλήσεις,  με σκοπό να συλλέξει μόλις μερικά views παραπάνω και να γίνει viral, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;

Tα λεγόμενα “social media challenges” είναι γεγονός και σε πολλές περιπτώσεις βάζουν σε κίνδυνο την υγεία ή την ζωή νέων ανθρώπων.

Όλη αυτή η πρόσβαση και προβολή της ζωής ανθρώπων απ’ όλο τον κόσμο, καταλήγει να γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή –αν κάποιος είναι αρκετά συνειδητοποιημένος ώστε να μην «τσιμπήσει» στο δόλωμα του “μήπως να το κάνω κι εγώ για να είμαι κουλ;”.

Όπως και να έχει, όποιος και ο λόγος το θέμα είναι ένα: για τίποτα και για κανέναν δεν θα πρέπει να βάζουμε την ζωή μας σε κίνδυνο, ειδικά όταν πρόκειται για ένα social media challenge το οποίο θα έχει παλιώσει μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου.

Μερικά από τα χειρότερα και πιο επικίνδυνα που είδαμε το 2018, παρακάτω.

#1. Blue Whale Challenge

https://www.instagram.com/p/BqKH0QEg68p/

Η πιο επικίνδυνη πρόκληση online η οποία παρότρυνε νέους να παίζουν ένα παιχνίδ με 50 διαφορετικές προκλήσεις. Μερικές απ’ αυτές; Να χαράξεις το σώμα σου με μαχαίρι μέχρι και να αυτοκτονήσεις στο τέλος του παιχνιδιού. ΟΧΙ.

#2. Kylie Jenner Challenge

https://www.instagram.com/p/BmAzU_JnT9B/

Η Kylie Jenner έβαλε ενθέματα σιλικόνης στα χείλη και ξαφνικά όλοι θέλουν μεγαλύτερα χείλη. Η πρόκληση εδώ είναι να μεγαλώσει κανείς τα χείλη του, με οποιο τρόπο δυνατό. Πρέπει πάση θυσία να μεγαλώσεις τα χείλη σου ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρική σκούπα για να «ρουφήξει» τα χείλη σου, ώστε να πρηστούν και για λίγα λεπτά να δείχνουν τεράστια. Sorry what?

#3. Skin Eraser Challenge

https://www.instagram.com/p/BR2DbYoAu_S/

Η γόμα που σβήνει τα λάθη σου στο χαρτί, θέλει να «σβήνεις» και το χρώμα του δέρματός σου, αλλά και τον… πόνο (;). Με μια γόμα, πολλοί νέοι αρχίζουν και τρίβουν με μανία το δέρμα τους, μέχρι να δημιουργηθεί τριβή και θερμότητα, κάνοντας το δέρμα να αρχίζει να «σβήνει». Η πρόκλησή εδώ όμως, δεν είναι αυτό. Είναι να συνεχίσεις να τρίβεις με την γόμα το δέρμα σου και να αντισταθείς στον τρομερό πόνο της πράξης αυτής. Όσο περισσότερο αντέχεις στον πόνο…. «κερδίζεις». Τώρα τι «κερδίζεις» κανείς δεν ξέρει.

#4. Banana Sprite Challenge

https://www.instagram.com/p/BQ9WqY3D4Wn/

Μπορείς να φας 6 παγωμένες μπανάνες και να πιεις ένα λίτρο αναψυκτικό τύπου Sprite μονορούφι; Η απάντηση είναι «όχι». Νέοι έχουν τεστάρει την απίστευτη αυτή πρόκληση η οποία φυσικά δεν έχει κανένα νόημα ύπαρξης. Προσπαθώντας να φας τις μπανάνες και να πιεις το αναψυκτικό όχι μόνο θα προκαλέσει τάση για εμετό αλλά μπορεί να κάνει ζημιά και στο στομάχι σου. Επίσης, αυτή η πρόκληση είναι πολύ επικίνδυνη γιατί δεν γνωρίζεις τι αντίδραση μπορεί να προκαλέσουν τα χημικά από το αναψυκτικό στο στομάχι.

#5. Boiled Water Bucket Challenge

https://www.instagram.com/p/BXoiq5KA-8d/

Όπως θέλει να έχει σημάδια από εγκαύματα στο σώμα του, τότε αυτή είναι η «τέλεια» πρόκληση. Ειρωνικά μιλάμε πάντα, γιατί αυτή η τόσο επικίνδυνη πρόκληση δεν θα έπρεπε να έχει εφευρεθεί ποτέ! Μάλλον, οι έφηβοι που την ανακάλυψαν δεν σκέφτηκαν τις επιπτώσεις και το γεγονός ότι θα πρέπει να μείνουν για πολύ καιρό στο νοσοκομείο, σε περίπτωση που επιβιώσουν απ’ αυτή την πρόκλση. Μετά το ice bucket challenge που κόσμος «λουζόταν» με παγωμένο νερό, κάποιοι έφηβοι αποφάσισαν να κάνουν το αντίθετο. Ρίχνουν λοιπόν, καυτό νερό στο σώμα τους με αποτέλεσμα να παθαίνουν εγκαύματα, αν επιβιώσουν απ’ αυτό.

Κεντρική φωτό: instagram @ sud__life