Συμβουλές από τους… «ειδικούς»;


ΟΚ, είμαι εγώ… «κάποιας» ηλικίας ή η τεχνολογία έχει φτάσει σε άλλο level; Παίζει να ισχύουν και τα δύο. Και καλά να σου μιλάνε οι Siris και Alexas αυτού του κόσμου και να σου λένε την πιο γρήγορη διαδρομή για να πας στην δουλειά σου, αλλά τώρα η τεχνητή νοημοσύνη κάνει την παρουσία της όλο και πιο «αξιοπρόσεκτη» στην ζωή μας, ακόμα και στις καλοκαιρινές μας διακοπές!

Η Google λοιπόν, με βάση τα δεδομένα που έχει, από έρευνες και searches των χρηστών της, προτείνει 11 τρόπους για να γίνουν οι διακοπές μας πιο εύκολες και ευχάριστες!

#1. Αν αποφασίσεις να περάσεις τις διακοπές σου στο εξωτερικό, το Google Translate θα σε βοηθήσει να μεταφράσεις το κείμενο σε μια πινακίδα ή σε ένα μενού, κρατώντας απλώς μπροστά του την κάμερα του «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου σου ή του υπολογιστή-ταμπλέτας. Το Google Translate χρησιμοποιεί οπτική αναγνώριση χαρακτήρων για να καταλάβει τις λέξεις, καθώς και ένα σύστημα μετάφρασης που έχει μάθει να αναγνωρίζει εκατομμύρια παραδείγματα μεταφράσεων που υπάρχουν ήδη στο Διαδίκτυο.

#2. Βρες τη σωστή διεύθυνση στο Google Maps, χάρη σε ένα σύστημα που έχει μάθει να αναγνωρίζει ονόματα δρόμων και διευθύνσεις μέσα από δισεκατομμύρια εικόνες της υπηρεσίας Google Street View.

#3. Επίσης, με το Google Maps μπορείς να υπολογίσεις πόσο δύσκολο θα είναι να παρκάρεις το αυτοκίνητό σου όπου πηγαίνεις. Η υπηρεσία αυτή λαμβάνει υπόψη τη διαθεσιμότητα χώρου στάθμευσης σε μια συγκεκριμένη περιοχή και αναγνωρίζει τις ώρες αιχμής στην αναζήτηση θέσεων στάθμευσης σε διάφορα σημεία της πόλης.

#4. Με το Google Lens μάθε περισσότερα γι' αυτά που βλέπεις γύρω σου, όπως βιβλία ή έργα τέχνης. Χάρη στην εξέλιξη των οπτικών δυνατοτήτων των υπολογιστών, σε συνδυασμό με τη μηχανική μάθηση, είναι πια δυνατό να εντοπίζεις αντικείμενα και να περιηγείσαι στον κόσμο γύρω σου.

#5. Ένας έξυπνος αλγόριθμος στο Google Trips μπορεί να σε βοηθήσει να σχεδιάσεις το καλύτερο δυνατό δρομολόγιο του επόμενου ταξιδιού σου.

#6. Την ώρα που είσαι ξαπλωμένος κάτω από τον ήλιο, το Google Play Music μπορεί να γίνει ο προσωπικός σου DJ και να σου παρέχει εξατομικευμένες προτάσεις για να ακούς τη μουσική που επιθυμείς ανάλογα με την ώρα της ημέρας, τον καιρό ή τη διάθεσή σου.

#7. Τράβηξε όσες φωτογραφίες θέλεις και η εφαρμογή Google Photos θα φροντίσει από την αυτόματη επισήμανση και αρχειοθέτηση, έως την αναλυτική επεξεργασία και το κολάζ με τη βοήθεια του Assistant. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iOs και για Android.

#8. Αν βαρεθείς το κολύμπι, παρακολούθησε περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο βίντεο στο YouTube, με αυτοματοποιημένους υπότιτλους, που τροφοδοτούνται από αλγόριθμους μηχανικής μάθησης, οι οποίοι μετατρέπουν την ομιλία σε κείμενο σε δέκα διαφορετικές γλώσσες.

#9. Αν λάβεις ένα email, στο οποίο πρέπει οπωσδήποτε να απαντήσεις για να κανονίσεις να βρεθείς με τους φίλους σου το βράδυ, μπορείς να απαντήσεις άμεσα, χρησιμοποιώντας την «έξυπνη απάντηση» (Smart Reply) στο Gmail. Πρόκειται για μια εφαρμογή εξοικονόμησης χρόνου που, μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, θα σου προτείνει τρεις απαντήσεις, σχετικές με το μήνυμα που έλαβες. Μπορείς να επιλέξεις μία και να τη στείλεις αμέσως ή να επεξεργαστείς την απάντησή σου.

#10. Επίσης, με το Nudging, το Gmail χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να σoυ υπενθυμίσει να ξαναδείς ή να απαντήσεις σε μηνύματα που είχες λάβει δύο-τρεις ημέρες πριν.

#11. Κάθε μέρα, το Google Play Protect εξετάζει αυτόματα περισσότερες από 50 δισεκατομμύρια εφαρμογές, ακόμα και συσκευές, και, αν διαπιστώσει οτιδήποτε ύποπτο για τον χρήστη, αναλαμβάνει δράση.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Κεντρική φωτό: Conner Murphy / Unsplash