Αμέ, τι νόμιζες;


Μπορεί στην Ελλάδα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί Αττικής (και τελικά και η ελληνική κυβέρνηση) να… εξάλειψε την Uber μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια, στην Αμερική όμως, η εταιρία θριαμβεύει. Πέρα από το γεγονός ότι εκατομμύρια Αμερικανοί χρησιμοποιούν την εφαρμογή για την μεταφορά τους, την χρησιμοποιούν και για να… τρώνε on demand!

Ο CEO της εταιρίας Dara Khosrowshahi, λοιπόν, πρόσφατα ανακοίνωσε ότι πήραν το «ΟΚ» για να κάνουν και ντιλίβερι με drone, μέσω της Uber Eats.  Πολλοί Αμερικανοί πολίτες λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να παραλαμβάνουν το φαγητό τους μέσω… drone!

Τα οφέλη αυτού; Η ταχύτητα φυσικά! Ο Khosrowshahi δήλωσε ότι οι χρήστες θα έχουν την ευκαιρία να παραλαμβάνουν το φαγητό στην πόρτα τους μέσα σε 5 με 30 λεπτά, γιατί «ο κόσμος χρειάζεται πτυσσόμενα μπέργκερ», όπως είπε σχετικά.

Η Uber φυσικά δεν είναι η πρώτη εταιρία που θα παρέχει αυτές τις υπηρεσίες. Στο Hong Kong, υπάρχει μια υπηρεσία το FoodPanda το οποίο ήδη παραδίδει γεύματα με drone σε λιγότερο από 20 λεπτά και σκοπεύει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της και στην υπόλοιπη Ασία και σε χώρες όπως την Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.

Επίσης, η Dominos είναι μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες φαγητού που τεστάρει το ντιλίβερι με drone. Η πιτσαρία δοκίμασε αυτή την μέθοδο στην Νέα Ζηλανδία το καλοκαίρι του 2016 αλλά έχει σκοπό να φέρει τις υπηρεσίες και στις Η.Π.Α.

Η Chipotle πειραματίστηκε με την ιδέα αυτή στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, με σκοπό να μεταφέρει μπουρίτος σε φοιτητές στα πανεπιστήμια, αλλά προς το παρόν καμία άλλη αλυσίδα δεν έχει δοκιμάσει το ντιλίβερι με drone σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Khosrowshahi αποκάλυψε σε συνέντευξή του για το Bloomberg ότι τεστάρουν την ιδέα να δημιουργήσουν και ένα ειδικό… πτυσσόμενο αμάξι, το Uber Elevate. Μάλιστα δήλωσε ότι συνεργάζεται με την NASA και τον αμερικάνικο στρατό για την κατασκευή τέτοιων οχημάτων που θα λειτουργούν με αυτόματο πιλότο. Το project λέγεται ότι θα πάρει… φτερά το 2020.

Κεντρική φωτό: Instagram @billiephilips