Μία που ξεκίνησε, μία που πρέπει να σταματήσει ΤΩΡΑ.


Millennial δεν μπορώ να θεωρηθώ σίγουρα. Μπορώ όμως με σιγουριά να σου πιστοποιήσω, ότι εμείς στην εποχή μας, την… βγάζαμε με πιο ακίνδυνες «τρέλες» και επαναστάσεις. ΟΚ, το να κλέψεις το αυτοκίνητο των γονιών σου για να βγεις ένα βράδυ έξω ή να ξετρυπώσεις από το μπαλκόνι του δωματίου σου για να πας στο πάρτι που κάνουν οι συμμαθητές σου από το σχολείο μπορεί να μην θεωρηθεί ακίνδυνο, αλλά τίποτα δεν ισοφαρίζει αυτό.

Πολλά και διάφορα τρελά πράγματα έχουμε ακούσει κατά καιρούς, να κάνουν οι millennials για… fun, αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε λογική.

Αναφέρομαι στην νέα διαδικτυακή χαζομάρα (ναι, το λέω ξεκάθαρα είναι χαζομάρα από την στιγμή που επιλέγεις να βάλεις την ζωή σου σε τέτοιο κίνδυνο) που έχει το όνομα “Tide Pod Challenge” και το οποίο θέλει τους νέους να δοκιμάζουν κάψουλες απορρυπαντικών. Ναι, ναι κάψουλες απορρυπαντικών. Αυτές που χρησιμοποιείς για να πλύνεις τα ρούχα σου.

Η τρέλα αυτή ξεκίνησε πέρσι, όταν ένας φοιτητής βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να μασάει μία τέτοια κάψουλα, της γνωστής μάρκας απορρυπαντικών, Tide. 

Είναι τον τελευταίο μήνα όμως που το “Tide Pod Challenge” έχει γίνει viral και προσκαλεί όλο και περισσότερους νεαρούς να βάζουν τις κάψουλες στο στόμα τους, καταπίνοντας το υγρό απορρυπαντικό.

https://www.instagram.com/p/BdoHs0fjIyo/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Η λογική σε αυτή την πράξη δεν έχει… λογική, αλλά αν υποθέσουμε τον λόγο που μπορεί να το κάνουν αυτό, είναι γιατί οι κάψουλες αυτές μοιάζουν με καραμέλες….

Μία έφηβη που δεν αποκάλυψε το όνομά της, ανέφερε στο BuzzFeed πως άκουσε γι’ αυτό το challenge μέσα από το Whatsapp και αποφάσισε να καταγράψει τον εαυτό της να δαγκώνει μία ταμπλέτα. Μετά από απαίτηση της μητέρας της, τελικά το κατέβασε το βιντεάκι.

Πολλοί youngsters στο εξωτερικό πάντως, το χρησιμοποιούν ως «συνοδευτικό» την ώρα που πίνουν, δαγκώνοντας μία ταμπλέτα αφού πιούν πρώτα ένα σφηνάκι.

https://www.instagram.com/p/Bd0DKxNnaU5/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Έχοντας πάρει η… τάση αυτή, τέτοια έκταση (το 2017 καταγράφηκε ότι πάνω από 10.000 παιδιά «έφαγαν» κάψουλες απορρυπαντικού), πλέον γιατροί, γονείς και κατασκευαστές ικετεύουν τους νέους να σταματήσουν να τρώνε υγρό πλυντηρίου, καθώς είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την ζωή τους. Η ουσία είναι τοξική και μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, εάν καταναλωθεί.

Ο δρ Alfred Aleguas Jr., διευθυντής του Κέντρου Δηλητηριάσεων στην Florid, δήλωσε ότι η τάση αυτή μπορεί να είναι απειλητική για τις ζωές, και ότι τα περισσότερα κρούσματα είναι καταγεγραμμένα στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Aleguas Jr, καταπίνοντας ακόμη και μία μικρή ποσότητα από το απορρυπαντικό που βρίσκεται μέσα στην κάψουλα μπορεί να προκαλέσει εμετούς και διάρροιες. Σε μεγαλύτερες ποσότητες ενδέχεται να οδηγήσει σε δύσπνοια.

Η εταιρεία Tide (απ’ όπου και οι millennials έχουν ονοματίσει το challenge) στην επίσημη ιστοσελίδα της έχει αφιερώσει ένα κομμάτι σχετικά με την ασφαλή χρήση των προϊόντων της και συμβουλεύει τους καταναλωτές να πιούν ένα ποτήρι νερό ή γάλα, σε περίπτωση που καταναλωθεί το προϊόν.

Τι άλλο θα δούμε επιτέλους;