Και μας εύχεται… «Καλές Γιορτές»!


Ένας από τους πιο influential καλλιτέχνες της γενιάς μας, ο Bansky συνεχίζει να είναι ενεργός. Ο Άγγλος street artist βρίσκεται στα Παλαιστινιακά εδάφη και επιμένει να προκαλεί με το τελευταίο του δημιούργημα. Όντως αρκετά πολιτικοποιημένος, ως γνωστό, το έργο του Bansky εκφράζει με έμμεσο (ή μάλλον άμεσο) τρόπο, τις απόψεις του.

Αυτή την φορά, το δημιούργημά του φαίνεται να έχει μια μοναδική και… «εορταστική» διάθεση!

Οι πάντα μεγάλες σε μέγεθος αλλά powerful τοιχογραφίες τους, έχουν πάντα ένα ισχυρό μήνυμα και αυτό δεν είναι εξαίρεση. Ο ίδιος ζωγραφίζει θέλει να εκφράσει το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και το εντυπωσιακό γκράφιτι έχει ένα ξεκάθαρα…. χριστουγεννιάτικο μήνυμα. Με τον τίτλο «The Alternativity», το Project έχει δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος του δημιουργήματός του βρίσκεται κοντά στην εκκλησία Milk Grotto και «τεστάρει» την έννοια της “ειρήνης”, στην μοντέρνα κοινωνία. Το δεύτερο, απαθανατίζει δύο αγγέλους που προσπαθούν να ενώσουν το χάσμα μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Στις αρχές της χρονιάς, ο Bansky έκανε άλλη μια τολμηρή κίνηση και άνοιξε στην πόλη ένα υβριδικό hostel το οποίο σχεδιάστηκε κατά του διαχωρισμού μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνιων.

Δες παρακάτω τις… εορταστικές «ευχές» του Bansky!

bansky_seasonsgreetings_01.jpgbansky_seasonsgreetings_02.jpgbansky_seasonsgreetings_03.jpgbansky_seasonsgreetings_04.jpgbansky_seasonsgreetings_05.jpg