Φόρτωσε αμάξι και φίλους κι έφυγες!


Λατρεύω τα ταξίδια με το αυτοκίνητο. Ίσως να φταίει που από μικρή με… έτρεχαν οι γονείς μου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από τότε αγάπησα τις εκδρομές, ακόμη κι αν τις έκανα με τους γονείς μου!

Καταλαβαίνεις λοιπόν, πόσο πιο fun είναι ένα road trip με τους φίλους! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει κάποιος καλά! ΟΚ, όλα μπορούν να συμβούν, αλλά σίγουρα μπορείς να ανατρέψεις πολλά… αναπάντεχα, αν δώσεις βάση στους παρακάτω άγραφους κανόνες!

Αν ξεκινήσεις το ταξίδι, έχοντας αυτά ως γνώμονα να ξέρεις ότι πρόκειται να περάσετε απλά σούπερ! Γιατί μην ξεχνάς! Δεν είναι μόνο ο προορισμός, αλλά και το ταξίδι!

#1. Ξεκαθαρίστε από πριν τις θέσεις

Ποιος θα οδηγήσει; Ποιος θα κάτσει στην θέση του συνοδηγού; Τι είπατε στο group chat όταν μιλούσατε για αυτό το θέμα; Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσετε την κατάσταση πριν το ταξίδι! Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες παρεξηγήσεις μπορεί να προκύψουν από αυτό το απλό ζήτημα….

#2. Δώσε βάση στην μουσική

Απαραίτητη η μουσική σε ένα road trip! Και μιας και είπαμε για την θέση του συνοδηγού, αυτός που θα κάτσει σε αυτή, πρέπει να έχει και τον ρόλο του DJ! Ο… DJ πρέπει να νιώθει τα vibes του… κοινού και να δημιουργήσει την τέλεια ατμόσφαιρα για να περάσετε όλοι τέλεια!

#3. Μην υποτιμάς την αξία των σνακ

Ε, δεν νοείται road trip χωρίς σνακ! Ειδικά, αν είναι μακρινό το ταξίδι! Πριν επιβιβαστείτε στο αμάξι είναι σημαντικό να έχετε προμηθευτεί τα κατάλληλα σνακ για το ταξίδι. Για π.χ. δεν γίνεται ταξίδι χωρίς πατατάκια και τοστ. Επιβεβαιωμένο αυτό.

#4. Emergency plan

Το σημαντικότερο απ’ όλα όταν ταξιδεύεις είναι η ασφάλεια. Είναι βασικό λοιπόν, να υπάρχει ένα back-up πλάνο, σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Αν για π.χ σκάσει το λάστιχο να υπάρχει ρεζέρβα, έξτρα βενζίνη σε μπιτόνι, νερό, φακός κτλ.

#5. «Όχι» στα πολλά υγρά

Μην με παρεξηγείς, είναι σημαντικό να είσαι ενυδατωμένος. Αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, είναι καλό να υπάρχει ένα μέτρο. Κανείς δεν θέλει να κάνετε στάση κάθε τρεις και λίγο, κάτι που σημαίνει ότι θα αυξήσετε και την διάρκεια του ταξιδιού!