Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να επισυνάπτουν μέχρι 10 φωτογραφίες και βίντεο, σε μία και μοναδική ανάρτηση.


Το Instagram πρόσθεσε ένα καινούριο χαρακτηριστικό που θα επιτρέπει στους χρήστες να επισυνάπτουν μέχρι και 10 φωτογραφίες και βίντεο σε μία και μοναδική ανάρτηση. Με τη νέα αυτή δυνατότητα, κάθε μεμονωμένο post μπορεί πλέον να αποτελεί ολόκληρο φωτογραφικό άλμπουμ! Το νέο χαρακτηριστικό κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στον μήνα στην δοκιμαστική έκδοση για περιορισμένο αριθμό ειδικών χρηστών, αν και, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες και σε όλες τις χώρες. 

Ο τρόπος με τον οποίο ο χρήστης θα μπορεί να ανεβάζει φωτογραφικά άλμπουμ δεν θα είναι διαφορετικός από τον τρόπο που χρησιμοποιούσε ως τώρα για τα γνωστά uploads ξεχωριστών φωτογραφιών και βίντεο. Κοινώς, το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να επιλέξει τις φωτογραφίες και τα βίντεο που επιθυμεί, πατώντας το νέο κουμπί “select multiple”  που θα προστεθεί σύντομα στην οθόνη. Μόλις επιλέξει το υλικό που θέλει, μπορεί να επεξεργαστεί ξεχωριστά κάθε φωτογραφία ή βίντεο χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του Instagram, ως συνήθως. Προς το παρόν, η εφαρμογή θα επιτρέπει μόνο τετράγωνες φωτογραφίες στην συγκεκριμένη επιλογή, κάτι που αναμένεται να ανανεωθεί εν καιρώ. 

instagramalbum750.png Όπως συνέβαινε με τις παλαιότερες ενημερώσεις της εφαρμογής, έτσι και στο νέο χαρακτηριστικό ήδη υπάρχουν αρκετά επικριτικά σχόλια που τονίζουν ότι αυτές οι προσθήκες αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του Instagram διαμορφώνοντάς το έτσι ώστε να μοιάζει με το Facebook. Από την πλευρά της η υπηρεσία υποστηρίζει πως το νέο αυτό χαρακτηριστικό έχει στόχο να διευκολύνει τους χρήστες ώστε να μοιράζονται περισσότερες εμπειρίες με τους φίλους τους, σε μια έμμεση προσπάθεια να αυξήσει την ενασχόληση των χρηστών με το Instagram, μέσα από πιο «γεμάτες» αλλά και πιο περιεκτικές αναρτήσεις. 

 

 

Πηγή: Time