Τελικά δεν είναι και τόσο διεγερτικό.


Το sexting, η προσομοίωση σεξ δηλαδή με την αποστολή γραπτών μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου και γυμνών φωτογραφιών και βίντεο μέσω διαδικτύου, είναι για κάποιους ένας τρόπος για να διευκολύνουν την ερωτική διάδραση χωρίς να παρεμβάλλεται η ανθρώπινη επαφή. Άλλωστε, η άνεση στην ανταλλαγή τέτοιων μηνυμάτων λόγω της ευκολίας της απόστασης, ήταν ο βασικός λόγος που έγινε εξαρχής δημοφιλές το sexting.

Η ετήσια έρευνα Millennial Sex Survey της SKYN Condoms, έρχεται να φωτίσει λίγο περισσότερο αυτή την τάση, με κάποια αξιοσημείωτα πορίσματα. Συγκεκριμένα, από τους ερωτηθέντες millennials (άτομα ηλικίας μεταξύ 18 και 34 ετών) το 48% δήλωσε ότι κάνει sexting τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, ενώ ένα πολύ σημαντικό ποσοστό της τάξης του 30% παραδέχεται πως έχει μοιραστεί με άλλα άτομα μια σεξουαλική φωτογραφία και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση του ατόμου που απεικονίζεται.

Κατά καιρούς, διάφορες έρευνες έχουν επισημάνει πως, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έφηβοι και νέοι έχουν μπει στη διαδικασία να ανταλλάξουν  γυμνές φωτογραφίες, ωστόσο μια νέα έρευνα έρχεται τώρα να αποδείξει πως το sexting έχει πάψει προ πολλού να είναι διασκεδαστικό ή/και διεγερτικό, εάν ήταν ποτέ, και-το σημαντικότερο-πως δεν το απολαμβάνουν εξίσου και τα δύο φύλα

sexting750.jpg Σύμφωνα, λοιπόν, με στοιχεία που συνέλεξε το Match από την έρευνα "Singles in America", που πραγματοποιήθηκε μέσα στο 2016 με τη μελέτη περισσότερων από 5.500 ατόμων και των δύο φύλων, οι γυναίκες στην πραγματικότητα δεν αρέσκονται στην ανταλλαγή προκλητικών φωτογραφιών. Σχεδόν το 90% των γυναικών είπαν κιόλας πως δεν διεγείρονται καθόλου. Οι συχνότερες απαντήσεις που δόθηκαν για το πώς νιώθουν όταν λαμβάνουν φωτογραφίες με ανδρικά γεννητικά όργανα, σύμφωνα με το Match, ήταν «αηδία, ασέβεια και παραβίαση». Μάλιστα, πολλές υποστήριξαν πως βομβαρδίζονται με τέτοιου είδους φωτογραφίες παρά τη θέλησή τους. Προς επιβεβαίωση αυτού, ένα ποσοστό 40% των αντρών δήλωσε πως έχει στείλει τέτοια φωτογραφία σε γυναίκα χωρίς να τη ρωτήσει

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε sexting βεβαιωθείτε τουλάχιστον πως στέλνετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας σε κάποιο άτομο που έχετε εμπιστοσύνη, ειδάλλως αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε δυσάρεστες περιπέτειες. Θυμίζουμε ότι ο κίνδυνος του sexting, το να βρεθούν δηλαδή αποκαλυπτικές σας φωτογραφίες και μηνύματα σε λάθος χέρια, αποτελεί διεθνώς την δεύτερη αιτία (μετά τον σχολικό εκφοβισμό) για cyberbullying.

Με στοιχεία από: Mashable