Σε μια πρώτη φάση η υπηρεσία θα διατίθεται σε όσους έχουν τουλάχιστον 10.000 συνδρομητές στο κανάλι τους.


Μια νέα υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης για συσκευές κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε το YouTube, η οποία αρχικά θα είναι διαθέσιμη σε όσους δημιουργούς χρησιμοποιούν την πλατφόρμα και έχουν τουλάχιστον 10.000 συνδρομητές στο κανάλι τους. Στη συνέχεια, η υπηρεσία θα γίνει διαθέσιμη σε περισσότερους χρήστες.

Η δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης έχει ήδη ενσωματωθεί στην εφαρμογή YouTube και το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να ανοίξει από το κινητό του την εφαρμογή και να πατήσει το κουμπί capture. Τα βίντεο σε ζωντανή μετάδοση θα έχουν τις ίδιες ρυθμίσεις με τα κανονικά βίντεο που προβάλλονται στην πλατφόρμα. Επιπλέον, θα είναι δυνατή η αναζήτησή τους μέσα από προτάσεις ή λίστες αναπαραγωγής, ενώ θα είναι προστατευμένα από ανεπιθύμητη χρήση.

youtubelive750.jpg Με βάση τα σχόλια των δημιουργών, το YouTube έχει βελτιώσει τη ροή των μηνυμάτων στη ζωντανή συνομιλία ώστε να υπάρχει καλύτερη ποιότητα μετάδοσης σε όλες τις συσκευές. Επίσης, καθώς οι δημιουργοί εντοπίζουν την ανάγκη για βελτίωση της εμπειρίας των μεταδόσεων για τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, η πλατφόρμα εργάζεται για την ταχύτερη αναβάθμιση που απαιτείται.

Επίσης, το YouTube ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία Super Chat, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να υπογραμμίζουν τα σχόλιά τους με έντονα χρώματα, και να παραμένουν σε υψηλή θέση για έως και πέντε ώρες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα διατίθεται με το αντίστοιχο αντίτιμο, το οποίο, για την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί.