Μια έρευνα αποκαλύπτει τον ιδανικό αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων για άντρες και γυναίκες


Πρόκειται για μια δύσκολη ερώτηση, που αργά ή γρήγορα προκύπτει, ιδίως στις μακροχρόνιες σχέσεις. Η ανάγκη μας να μάθουμε το αριθμητικό παρελθόν του/της συντρόφου μας- λες και προεξοφλεί το ευτυχισμένο μέλλον μας μαζί του/της εάν ήταν δύο ή δεκαπέντε- έγινε αντικείμενο μελέτης από τα Πανεπιστήμια των Nottingham, Bristol και Swansea. Υπάρχει ιδανικός αριθμός; Αυτό θέλησαν να βρουν οι επιστήμονες για να εντοπίσουν κατά πόσο το μικρό ή μεγάλο νούμερο που θα μας αποκαλύψει ο σύντροφός μας μπορεί να επηρεάσει την απόφασή μας να συνεχίσουμε τη σχέση αυτή! Όσο και αν η pop κουλτούρα έχει αντιμετωπίσει το θέμα χιουμοριστικά (π.χ. όλοι έχουμε γελάσει με τη σκηνή της Samantha Jones στο Sex & The City που χωρίς κομπιουτεράκι αδυνατεί να βρει το τελικό άθροισμα), φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς ένας σύντροφος-και ιδίως γυναίκα-με έντονο ερωτικό παρελθόν θεωρείται «απαγορευτική», εάν όχι δύσκολη, περίπτωση για σταθερή σχέση!

sexnumber750.jpg

 

Όπως συμπεραίνει η συγκεκριμένη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex Research, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί στο να εμπλακούν με κάποιον παρθένο, αλλά δεν ήθελαν να κάνουν και σχέση με κάποιον που στη ζωή του υπήρξε… υπερκινητικός. Όπως προκύπτει, όσο περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους έχει κάποιος, τόσο λιγότερο ελκυστικός γίνεται για πιθανός σύντροφος! Επίσης, εκείνοι που είχαν μακρά λίστα πρώην θεωρήθηκαν από τους συμμετέχοντες στην έρευνα πιο πιθανοί στο να έχουν κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα ή να απιστήσουν.

Κάπως έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν ότι υπάρχει ιδανικός αριθμός και αυτός είναι το… 3! Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες ήταν το καλύτερο νούμερο που υποδηλώνει από τη μια επαρκή ερωτική εμπειρία, από την άλλη δημιουργεί (έστω, την ψευδαίσθηση!) της συναισθηματικής σταθερότητας, ιδίως στην επιλογή ενός μόνιμου συντρόφου. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι άντρες είναι λιγότερο επιλεκτικοί σχετικά με τον αριθμό των πρώην συντρόφων μιας γυναίκας, μόνο όταν ψάχνουν για ευκαιριακό σεξ. Μπροστά στην αναζήτηση για σχέση, επιθυμούν η κοπέλα να μην έχει μεγάλο σεξουαλικό παρελθόν. Είναι ενδιαφέρον, πάντως, ότι τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες ανέφεραν πως για μακροχρόνια σχέση θα ήθελαν το σεξουαλικό παρελθόν του συντρόφου τους να ήταν το πολύ με δύο ή τρία άτομα. Στην έρευνα συμμετείχαν 188 άτομα (οι 104 ήταν γυναίκες) ηλικίας μεταξύ 18 και 35 ετών, με μέσο όρο ηλικίας τα 21, γεγονός που αποδεικνύει ότι το στερεότυπο του «μαγικού αριθμού» που συνοδεύεται με την επίπλαστη σιγουριά της επιτυχίας της σχέσης, έχει υιοθετηθεί από τη νέα γενιά. Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Steve Stewart-Williams, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κόντρα στην ιδέα που θέλει να υπάρχει περισσότερη ανοχή στην ανδρική “ακολασία” συγκριτικά με τη γυναικεία, διαπιστώθηκε πως τελικά και τα δύο φύλα έδειξαν την ίδια απροθυμία να εμπλακούν με κάποιον που έχει μια μακρά μεγάλη σεξουαλική ιστορία»!