… και πλέον η καθημερινότητά μας  θα είναι σαν ταινία, με την κατάλληλη μουσική να παίζει ακριβώς στην κατάλληλη περίσταση!


Η δημοφιλής εφαρμογή έχει αναβαθμιστεί σε σούπερ-γκάτζετ, καθώς χρησιμοποιεί παραμέτρους, όπως η ώρα και η ημερομηνία, ώστε να είναι διαθέσιμη η κατάλληλη μουσική την στιγμή που πρέπει. Κάτι, δηλαδή, σαν τον προσωπικό μας...DJ!

Συγκεκριμένα, το νέο Google Play Music διαθέτει τις ακόλουθες αναβαθμίσεις:

Οι συνθήκες

Εκτός από την ώρα και την ημερομηνία, χρησιμοποιεί και άλλες παραμέτρους όπως η τοποθεσία, οι καιρικές συνθήκες και η δραστηριότητα του χρήστη, οι οποίες σε συνδυασμό με την αυτόματη μάθηση και τις χειροποίητες λίστες αναπαραγωγής, μας διευκολύνουν ακόμα περισσότερο στην εξατομίκευση των μουσικών μας επιλογών.

To Google Play Music μπορεί και ανιχνεύει πότε είμαστε στο σπίτι, στο γραφείο, για περπάτημα, στο γυμναστήριο ή στο αυτοκίνητο, και μας προτείνει την κατάλληλη μουσική για την περίσταση, βασισμένη τόσο στο τι ταιριάζει σε τέτοιες συνθήκες όσο και στο τι έχουμε ακούσει παλαιότερα, ανάλογα με τη δραστηριότητά μας.

750googleplay.png

Το περιεχόμενο

Πλέον δεν είναι μόνο το περιεχόμενο της εφαρμογής πιο εξατομικευμένο, αλλά και τα χαρακτηριστικά της που συνίστανται σε νέες κυκλοφορίες για κάθε διάθεση και στιγμή, καθώς και μουσική που βασίζεται σε αγαπημένους μας καλλιτέχνες. Περιλαμβάνουν επίσης κορυφαία άλμπουμ και μια ολοκληρωμένη λίστα ραδιοφωνικών σταθμών, τα πιο δημοφιλή τραγούδια των charts και των μουσικών blogs. Η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να «μαθαίνει» αυτόματα, κάτι που βοηθά τη σελίδα να ανανεώνεται εκτιμώντας τις κορυφαίες προτιμήσεις μας. Μαθαίνοντας τις συνήθειες μας καταχωρεί τα σωστά τραγούδια, ώστε να τα βρούμε άμεσα.

Λειτουργεί online και offline

Η offline εμπειρία περιλαμβάνει ένα ραδιοφωνικό σταθμό που έχουμε ακούσει πρόσφατα (και άλλα τραγούδια σχετικά με τη μουσική του σταθμού της επιλογής μας) για την περίπτωση που δεν έχουμε κατεβάσει μουσική πριν ξεμείνουμε από σύνδεση στο διαδίκτυο!

Το νέο Play Music δεν είναι μόνο μια έξυπνη εφαρμογή αλλά και απλή στη χρήση της, τακτοποιώντας το περιεχόμενο σε μια σελίδα. Η νέα έκδοση είναι διαθέσιμη σε 62 χώρες, αλλά μόνο για συσκευές Android. Οι οπαδοί της Apple - και γενικώς οι χρήστες κινητών με λειτουργικό iOS- θα πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες ακόμα.