Ιδού τα 10 καλύτερα gadgets για την οδήγηση!


Είσαι εξαιρετικός οδηγός, δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου. Τι θα κάνεις όμως εάν σου σκάσει το λάστιχο και δεν έχεις βοήθεια; Εάν δεν θυμάσαι που πάρκαρες; Ή εάν μείνεις από μπαταρία και δεν υπάρχει κανείς διαθέσιμος να σου δώσει ρεύμα; Η τεχνολογία πλέον σε βοηθά να γλιτώσεις από το άγχος μέσα από εύχρηστα gadgets που σου λύνουν τα χέρια στις δύσκολες στιγμές. Επιλέγουμε τα 10 καλύτερα και σου τα παρουσιάζουμε!

1.Θέση για το κινητό σου

Το Smartphone Mount κάνει την πλοήγηση στο κινητό σου πολύ πιο εύκολη. Αντί να κρατάς τη συσκευή του κινητού σου ενώ οδηγείς, κάτι που από κάθε άποψη είναι επικίνδυνο, η θήκη αυτή σε εξυπηρετεί για να παρακολουθείς τους χάρτες ή οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή διαθέτει το κινητό σου που σου χρησιμεύει στην οδήγηση.

2. Για να μην μείνεις από μπαταρία

Εντάξει να μείνεις από μπαταρία δίπλα σε συνεργείο αυτοκινήτων, ποιες όμως είναι οι πιθανότητες να είσαι τόσο τυχερός; Το Portable Jumper Starter Kit είναι μια φορητή πηγή ενέργειας για τη μπαταρία του αυτοκινήτου σου, που σου επιτρέπει να συνεχίσεις να οδηγείς μόλις τη συνδέσεις με τους σφιγκτήρες. Το καλό είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εφεδρική πηγή ρεύματος.

3. Εάν εγκλωβιστείς στο αυτοκίνητο

Το Seat Belt Cutter-Window Glass Breaker είναι μια συσκευή που κάνει αυτό ακριβώς που υποδηλώνει το όνομά της. Σε περίπτωση ατυχήματος και εφόσον χρειάζεται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει τις ζώνες ασφαλείας και να σπάσει τα παράθυρα του αυτοκινήτου, απεγκλωβίζοντάς σας.

4. Πού πάρκαρες;

Είναι απλό. Ενώνεις το Smart Car Adapter μέσω Bluetooth και αυτό κάνει τα.. μαγικά του: «θυμάται» που έχετε παρκάρει, εντοπίζει τυχόν προβλήματα στον κινητήρα και καταγράφει το ιστορικό των διαδρομών σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα εύχρηστο για τον υπολογισμό των εξόδων σας, ιδίως εάν χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας και για λόγους εργασίας.

5.  Έμεινες από λάστιχο;

Το Tire Pressure Monitoring System είναι ένα σύστημα παρακολούθησης της πίεσης και μέτρησης της θερμοκρασίας των ελαστικών, που σου επιτρέπει να γνωρίζεις ανά πάσα στιγμή την κατάστασή τους. Οι  τέσσερεις αισθητήρες ενσωματώνονται στα ελαστικά και η οδήγησή σου γίνεται πολύ πιο ασφαλής.

6.  Για εύκολο παρκάρισμα

Πολλοί δυσκολευόμαστε με το πάρκινγκ, ιδίως στο κέντρο της πόλης. Η Back-up camera συνδέεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και με την παροχή live video βοηθά τον οδηγό να παρκάρει, αποφεύγοντας το τρακάρισμα.

drivegadgets750.jpg

7.  Για να τα βλέπεις όλα

Το Mobileye 560 είναι το «τρίτο μάτι» για το αυτοκίνητό σου. Το σύστημα αποτελείται από μια κάμερα που εγκαθίσταται στο μπροστινό μέρος του παρμπρίζ, μια σειρήνα συναγερμού και μια οθόνη ώστε ο οδηγός να βλέπει αμέσως τις προειδοποιήσεις. Κοινώς, πρόκειται για έναν υπολογιστή που διαβάζει το όριο ταχύτητας, ανιχνεύει τους πεζούς που βρίσκονται κοντά σας και μετρά την απόσταση μεταξύ των οχημάτων, γλιτώνοντάς σας από επικίνδυνες καταστάσεις.

8. Που είναι το αμάξι σου;

Η συσκευή ανίχνευσης GPS Tracker συνδέεται με το smartphone σας και σας ενημερώνει για τη θέση του οχήματός σας. Πρόκειται για ένα πολύ εύχρηστο και πρακτικό gadget, ιδίως στην περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να κλέψει το αυτοκίνητό σας.

9. Το «τυφλό» σημείο

Ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά στα νέα αυτοκίνητα είναι η λειτουργία τυφλού σημείου. Πρόκειται για  ένα φως ενσωματωμένο στον καθρέφτη που αναβοσβήνει όταν κάποιος είναι στο τυφλό σημείο σας. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητό σας είναι παλαιότερο, μπορείτε να προσθέσετε τη λειτουργία αυτή με τα Blind Spot Mirrors, δηλαδή μικρότερους καθρέφτες για να βλέπετε τα τυφλά σημεία.

10. Bluetooth

Φυσικά και δεν θα αγοράσετε καινούριο αυτοκίνητο για να συνδέετε το smartphone σας μέσω Bluetooth. Το Bluetooth Car Kit είναι ένα απλό gadget με το οποίο έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε κλήσεις  και να αναπαράγετε μουσική από τα ηχεία του αυτοκινήτου σας.