Πέντε καινούριες και ευφάνταστες εφαρμογές υπόσχονται να δώσουν στο κινητό σου πνοή από το μέλλον. Είτε είσαι επαγγελματίας, είτε φοιτητής, ακόμα και αν επιθυμείς να αποκτήσεις καινούριες αξιόλογες έως και διασκεδαστικές εφαρμογές, αυτές είναι οι νεότερες εκδόσεις. Και το σημαντικότερο: διατίθενται δωρεάν!


 

1. ONEVIEW CALENDAR: Το ημερολόγιο γίνεται παιχνίδι!

Είναι μια διασκεδαστική εφαρμογή για να χρησιμοποιείτε το ημερολόγιό σας σαν παιχνίδι. Το ημερολόγιο εμφανίζεται σε Agenda View όπου μπορείτε να κάνετε scroll σε αυτό. Για να μπορείτε να περιηγηθείτε με ευκολία, υποστηρίζει pinch to zoom ώστε να συγχρονίζεται με το Google Calendar. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε πολύ απλά τις εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν σέρνοντας το εικονίδιο και αφήνοντάς το στο σημείο που επιθυμείτε.

2. ISOTOPE: Χημεία με χιούμορ!

Πρόκειται για μια εφαρμογή δια χειρός του Jack Underwood, ιθύνοντα νου του δημοφιλούς Today Calendar, που βοηθά τον χρήστη να μάθει περισσότερα για τον περιοδικό πίνακα των στοιχείων. Για την πραγματοποίηση της εφαρμογής, το Τμήμα Πυρηνικών Δεδομένων του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας παρείχε πληροφορίες για περισσότερα από 4.000 νουκλεοτίδια και ισομερή. Το Isotope διαθέτει 118 στοιχεία με εικόνες υψηλής ανάλυσης και animations. Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες και αστεία γεγονότα για τα στοιχεία, κοινώς να συνδυάσετε την επιστημονική μάθηση με το χιούμορ!

ISOTOPE750.jpg

 

3. ANDROID NOUGAT: Βελτιώνει τα κινητά μας!

Σε όλους μας έχει τύχει η συσκευή μας να κάνει επανεκκίνηση με δική της πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να χάνουμε τις υπενθυμίσεις μας και να σταματούν να λειτουργούν οι υπηρεσίες παρασκηνίου. Η λύση έρχεται με το Android Nougat, μέσω ενός καινοτόμου χαρακτηριστικού ονόματι Direct Boot. Όταν η συσκευή ανοίγει, το λειτουργικό φορτώνει και όλα είναι σε μια κατάσταση αναμονής μέχρι να βάλει ο χρήστης τον κωδικό του. Ακόμη και αν δεν έχετε κωδικό, πρέπει να κάνετε swipe για να μπείτε στην κεντρική οθόνη. Αν η συσκευή σας είναι κρυπτογραφημένη, τα δεδομένα σας θα μείνουν κρυπτογραφημένα και μη προσβάσιμα μέχρι να βάλετε τον κωδικό. Είναι ένας ιδιαίτερα εύχρηστος τρόπος για να προστατεύσετε το περιεχόμενο του κινητού σας και να λειτουργεί η συσκευή σας καλύτερα.

androidnougat750.jpg

 

4. NIGHT MODE: Τώρα και στο iOS!

Τον προηγούμενο μήνα αναβαθμίστηκε η Android εφαρμογή του Twitter, όπου ενσωματώθηκε το νέο χαρακτηριστικό Night Mode και πλέον αποτελεί μέρος της τελευταίας beta έκδοσης της εφαρμογής. Το Night Mode κάνει χρωματικά την χρήση του κινητού πιο εύκολη και πιο άνετη για τα μάτια μας, μειώνοντας το επιπλέον κουραστικό φως, ενώ παράλληλα ρυθμίζει την ένταση των ειδοποιήσεων στο Twitter κατά τη διάρκεια της νύχτας. Εάν είστε Twitter beta χρήστης στο iOS, έχετε πρόσβαση στο χαρακτηριστικό μέσω του μενού των ρυθμίσεων της εφαρμογής.

5. DROPBOX PAPER BETA: Τα Google Docs έχουν ισχυρό αντίπαλο!

Πριν από ένα χρόνο η Dropbox ήδη προετοίμαζε το έδαφος για τη νέα της εφαρμογή, Dropbox Paper. Μέχρι πρότινος ήταν σε κλειστή beta και πλέον βρίσκεται σε ανοικτή beta για όλους. Είναι εφαρμογή σημειώσεων που συνδυάζει τα Google Keep και Google Drive. Μέσω ενός ιδιαίτερα λιτού σχεδιασμού, οι χρήστες είναι σε θέση να δημιουργήσουν το δικό τους περιβάλλον εργασίας και να επικοινωνήσουν με τους συνεργάτες τους σε πραγματικό χρόνο. Μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι η δημιουργία “To Do” λίστας, η προσθήκη σχολίων των χρηστών στα έγγραφα που μοιράζονται μεταξύ τους και η ενσωμάτωση YouTube συνδέσμων. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα δυναμικό εργαλείο, ιδίως για επαγγελματίες και φοιτητές. Η beta έκδοση του Dropbox Paper είναι ήδη διαθέσιμη για Android συσκευές.