Νέα χρήσιμα χαρακτηριστικά έρχονται σύντομα στην εφαρμογή για να αλλάξουν τις μεταφορές μια για πάντα.


Τις αναβαθμίσεις που θα πραγματοποιήσει σύντομα στο Google Maps ανακοίνωσε η Google, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς μια για πάντα.

Συγκεκριμένα, η Google πρόκειται να βελτιώσει τις οδηγίες που παρέχει η εφαρμογή όταν οι χρήστες θέλουν να μεταβούν σε κάποιον προορισμό, ιδιαίτερα στην περίπτωση χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς. Έτσι, οι χρήστες θα επιλέγουν πλέον μεταξύ διαφόρων εναλλακτικών, όπως για παράδειγμα η «καλύτερη διαδρομή», η «διαδρομή με τις λιγότερες αλλαγές μέσου», η «διαδρομή με το λιγότερο περπάτημα», η «φθηνότερη διαδρομή» και η «προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία διαδρομή».

Επιπλέον, η Google προσδοκά να κάνει το Maps μια πιο κοινωνική πλατφόρμα και παράλληλα να κάνει τη διαχείριση των διακοπών σε ένα μέρος ευκολότερη, ειδικά στις περιπτώσεις που αυτές πραγματοποιούνται από πολλά άτομα. Έτσι, ένα νέο χαρακτηριστικό που ανακοινώθηκε από την εταιρεία δεν είναι άλλο από τις συνεργατικές λίστες. Με αυτές, πολλαπλοί χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν από τον δικό τους λογαριασμό σε μια κοινή λίστα, προσθέτοντας τα καταστήματα και τα αξιοθέατα που θέλει να επισκεφτεί. Όλοι μαζί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες από τις συσκευές τους.

Ακόμα μια προσθήκη που ανακοινώθηκε από την εταιρεία είναι τα emoji reactions, που θα επιτρέπουν στους χρήστες της πλατφόρμας να αντιδρούν σε φωτογραφίες άλλων χρηστών και reviews που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του Maps, κάνοντας όλη την εμπειρία χρήσης της εφαρμογής ακόμα πιο fun.