Ένα νέο χαρακτηριστικό στα DMs του κοινωνικού μέσου ίσως αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούσαμε εντός τους.


Υλικό για μπόλικα memes, αιτία χωρισμού ή άλλων awkward καταστάσεων στον κόσμο του dating ή απλώς μια ενοχλητική συμπεριφορά. Είναι γεγονός: σε κανέναν δεν αρέσει να μένει στο «διαβάστηκε» στα DMs του Instagram. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως εργάζεται αυτό το διάστημα για να φέρει αλλαγές στο εν λόγω feature του.

Πιο συγκεκριμένα, το Instagram φαίνεται να προσπαθεί να δώσει μία λύση που ίσως και να αποδειχθεί δυσμενέστερη για αυτούς που είχαν συνηθίσει στη λειτουργία αυτή, δίνοντας την επιλογή στους χρήστες να απενεργοποιούν το να φαίνεται αν διάβασαν το μήνυμα ενός άλλου χρήστη. Η είδηση έγινε γνωστή μέσω των Broadcast Channels του CEO του, Adam Mosseri, και του CEO της Meta, Mark Zuckerberg.

Με άλλα λόγια, το Instagram τεστάρει αυτήν την περίοδο το ενδεχόμενο να δώσει δικαίωμα απενεργοποίησης της "read receipt" λειτουργίας του, απαλλάσσοντας τους χρήστες του από το άγχος που προκαλεί αυτή η ένδειξη. Ανακούφιση θα προκαλέσει επίσης και στους χρήστες που νιώθουν αναγκασμένοι να απαντήσουν εφόσον διάβασαν ένα μήνυμα και αυτό έχει γνωστοποιηθεί στον συνομιλητή τους, όμως για διάφορους λόγους αδυνατούν εκείνη τη στιγμή να το κάνουν.

Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα διατεθεί ως επιλογή σε όλους τους χρήστες του Instagram παγκοσμίως, ούτε αν το ίδιο χαρακτηριστικό θα ισχύσει και για το Messenger.