Ο ίδιος είχε κάποτε ιδρύσει την OpenAI που κατασκεύασε το ChatGPT. Σήμερα ετοιμάζεται να απαντήσει με μια δική του τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.


Την δική του απάντηση στο ChatGPT και την εταιρεία OpenAI φαίνεται πως ετοιμάζεται να δώσει ο Elon Musk, οκτώ χρόνια αφότου ο ίδιος ίδρυσε την εν λόγω εταιρεία για να την πουλήσει σε ύστερο χρόνο.

Σύμφωνα με πηγές του The Information μεγιστάνας και CEO των κολοσσών της Tesla, SpaceX, Twitter και Neuralink βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε διαδικασία συγκρότησης μιας επιστημονικής ομάδας, η οποία θα έχει σαν στόχο να αναπτύξει μια εναλλακτική πρόταση απέναντι στο δημοφιλέστατο ChatGPT της OpenAI, για το οποίο ολόκληρος ο κόσμος φαίνεται να μιλά τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Musk έχει ήδη προσεγγίσει για τη δημιουργία τους δικού του AI chatbot τον Igor Babuschkin, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν ανώτερος ερευνητής ΑΙ στο Deepmining παράρτημα της Google. Σε εκείνον φαίνεται πως προτάθηκε η θέση του επικεφαλής του μεγαλόπνοου εγχειρήματος.

Προηγουμένως, ο Musk είχε σχολιάσει αρνητικά τους τρόπους με τους οποίους η  OpenAI χρησιμοποιεί το ChatGPT, αναφέροντας σε σχετική ανάρτηση στο Twitter: «Η OpenAI δημιουργήθηκε ως μια μη κερδοσκοπική εταιρεία ανοικτού κώδικα (γι' αυτό και την ονόμασα "Open" AI) για να αποτελέσει το αντίβαρο στην Google, αλλά τώρα έχει μετατραπεί σε μια εταιρεία κλειστού κώδικα με μέγιστο κέρδος, η οποία ουσιαστικά ελέγχεται από τη Microsoft. Δεν ήταν αυτό που σκόπευα να κάνω».

Μέχρι στιγμής, το έργο βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο ως προς την ανάπτυξη συγκεκριμένων προϊόντων. Ο Babuschkin άλλωστε δεν έχει υπογράψει επίσημα στην πρωτοβουλία του Musk, οπότε όλα είναι για την ώρα ιδιαίτερα ρευστά.

Ο Musk είχε συνιδρύσει την OpenAI μαζί με τον επενδυτή της Silicon Valley, Sam Altman το 2015, ξεκινώντας την ως startup επιχείρηση. Ο Musk αποχώρησε από την εταιρία το 2018, όμως πριν από τη πώληση των μετοχών του είχε προλάβει να σχολιάσει το chatbot που τότε βρισκόταν υπό κατασκευή ως «τρομακτικά καλό».