Πέντε αγαπημένα μπαρ της Αθήνας μιλούν για επιστήμη!


Ώρα να συζητήσουμε επιστημονικά και τεχνολογικά ερωτήματα με το κατάλληλο (οινό)πνεύμα. Αυτόν τον Μάιο, τα μπαρ, εκτός από ποτά θα προσφέρουν και επιστημονική γνώση.
Το Pint of Science, βγάζει την επιστήμη στα μπαρ. Μετά την επιτυχημένη πορεία σε 20 χώρες, το PoS έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να δικαιώσει τους απανταχού λάτρεις της γνώσης.
Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, 40 καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες συζητούν και μοιράζονται μαζί μας επιστημονικές «ανησυχίες» και ερευνητικές εμπειρίες.
Τι είναι τα LEGO του σύμπαντος; Είναι εφικτή η αθανασία; Ο ανθρώπινος κλώνος, είναι μονάχα sci-fi; Το Alzheimer, τι είπαμε πως είναι; Γιατί ένα μνημείο μπορεί να κοιτάει τα άστρα; Έχεις ονειρευτεί την Ανταρκτική και θα ήθελες να γίνεις κυνηγός μετεωριτών; Σε ενδιαφέρει μια ξενάγηση στον χώρο των νανο-διαστάσεων; Γιατί και πως κλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα; Τι σχέση έχουν οι πρωτεΐνες με το Facebook;
Θα συζητηθούν σύγχρονα θέματα που ανήκουν σε επτά συναρπαστικές επιστημονικές ενότητες:
Beautiful mind - νευροεπιστήμη, ψυχιατρική και ψυχολογία, Atoms to galaxies – φυσική, χημεία, μαθηματικά και αστρονομία, Our Body - ανθρώπινη βιολογία, υγεία και ιατρική, Our Planet – περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία και γεωλογία, Tech Me Out - βιοτεχνολογία, ρομποτική και πληροφορική, Our Society - κοινωνιολογία, δίκαιο, ιστορία και πολιτική, Creative Reaction – το πάντρεμα της τέχνης με την επιστήμη.

Pixel


Η επιστήμη χωρίς παρωπίδες, στην πόλη που συνηθίζει να συζητά τα θέματα που την απασχολούν σε μπαρ και καφέ, ζωντανεύει μέσα από ένα φεστιβάλ δίχως επισημότητες, με απλό και άμεσο τρόπο. Παράλληλες δράσεις, stand-up science, εκθέσεις επιστημονικού περιεχομένου και πειράματα σε πραγματικό χρόνο, θα φέρουν την επιστήμη πιο κοντά σου. Για ξενόγλωσσους «θαμώνες» θα γίνουν συζητήσεις και στα Αγγλικά.
Μια casual πρόσκληση γνωριμίας με την ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Είσοδος ελεύθερη!

Το πλήρες πρόγραμμα εδώ:
http://pintofsciencegr.wixsite.com/2018/athens

 

pintofscience2.jpg