Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00, The Hub Events


Hub Science

Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για έβδομη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στις 20:00 σας προσκαλούμε στην ένατη φετινή συνάντηση του Hub Science, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η διάλεξη του μαθηματικού και συγγραφέα Στάμου Τσιτσώνη με θέμα «Χιούμορ και Μαθηματικά: Μια ερμηνευτική προσέγγιση των μαθηματικών στην ψυχολογία του χιούμορ».

Χιούμορ και Μαθηματικά
Μια ερμηνευτική προσέγγιση των μαθηματικών στην ψυχολογία του χιούμορ

• Τι είναι εκείνο που κάνει ένα αστείο απολαυστικό;
• Τα μαθηματικά είναι διασκεδαστικά;
• Το χιούμορ έχει μαθηματική ερμηνεία;
• Είναι δυνατόν τα μαθηματικά να βοηθούν στην κατανόηση του χιούμορ;
• Η λογική και οι κανόνες της λογικής (άρα και των μαθηματικών) είναι απαραίτητα και στο χιούμορ;
• Υπάρχουν κανόνες που ισχύουν και κανόνες που παρερμηνεύονται;

Στη διάλεξή του, ο μαθηματικός και συγγραφέας Στάμος Τσιτσώνης θα απαντήσει τα παραπάνω ερωτήματα και παράλληλα θα συζητήσει μαζί μας τις ερμηνείες του Άρθουρ Κέσλερ και του Τζον Άλλεν Πάουλος που συνδέουν το χιούμορ με τη θεωρία των καταστροφών. Πρόκειται για μία συζήτηση, η οποία παρά το «καταστροφικό» της περιεχόμενο, θα γίνει ευχάριστα ανατρεπτική, επομένως, αναπόδραστα, θα έχει χιούμορ!

Στάμος Τσιτσώνης

Ο Στάμος Τσιτσώνης είναι μαθηματικός, συγγραφέας και μεταφραστής πανεπιστημιακών συγγραμμάτων, graphic novels και μαθηματικής λογοτεχνίας. Δίδαξε για πολλά χρόνια στη Σχολή Μωραΐτη και στο Κολλέγιο Αθηνών. Άρθρα του δημοσιεύονται στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, ενώ τα πρόσφατα βιβλία του εκδίδονται από τις εκδόσεις Κριτική. Στελεχώνει την ομάδα Θαλής + Φίλοι από την αρχή της δημιουργίας της.

Είσοδος ελεύθερη

Πού
The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε
Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, ώρα 20:00

Stamos2.jpg