Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, ώρα 20:00, The Hub Events


Το The Hub Events και το Hub Science, σε συνεργασία με τον Κώστα Καρπούζη, την Ελένη Γραμματικοπούλου και τους Science Reactors εγκαινιάζουν μία νέα μορφή επικοινωνίας της επιστήμης, το Wednesday Night Science. Τι ακριβώς όμως είναι το Wednesday Night Science;

•    Είναι διάλεξη;
•    Είναι συνέντευξη;
•    Είναι συζήτηση;

Πρόκειται για έναν συνδυασμό αυτών, αλλά και τίποτε από τα τρία. Πρωτοπόροι ερευνητές κουβεντιάζουν με επιστήμονες, ηθοποιούς, δημοσιογράφους και φυσικά με το κοινό, αναδεικνύοντας την fun πλευρά της συχνά βαρύγδουπης επιστημονικής δημιουργίας. Τελικά, η επιστήμη μπορεί να γίνει ευπροσήγορη!

It’s not rocket science

«Ένας μαθηματικός, ένας χημικός, κι ένας κυνηγός δορυφόρων μπαίνουν σε ένα μπαρ» - αν και δεν είναι ανέκδοτο, αναμένεται να είναι πολύ διασκεδαστικό! Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00, ο ηθοποιός, σκηνοθέτης, και παρολίγον μαθηματικός Γιάννης Σαρακατσάνης και ο φυσικός Τάκης Λάζος στριμώχνουν τον θαμώνα στην άκρη του σύμπαντος Πιέρρο Παπαδέα με σκοπό να καταλάβουν πώς μπορούμε να στείλουμε τον δικό μας δορυφόρο στο διάστημα (και κυρίως, γιατί να μπούμε στον κόπο να το κάνουμε αυτό). Δεν πρόκειται για διάλεξη, ούτε για συνέντευξη: είναι μία ουσιαστική φιλική κουβέντα με απόλυτη σοβαρότητα χωρίς ίχνος σοβαροφάνειας.

Πιέρρος Παπαδέας

Ο Πιέρρος Παπαδέας γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εργάζεται στο Mozilla Foundation από το 2007, αρχικά ως community manager και από το 2014 ως open innovation strategist. Είναι συνιδρυτής του Libre Space Foundation. Έχει αφιερωθεί σε έργα ανοικτών και ελεύθερων τεχνολογιών στο διάστημα. Το 2016 επέβλεψε ως project manager το σχεδιασμό, την κατασκευή και την παράδοση του UPSat, του πρώτου δορυφόρου ανοικτής σχεδίασης και πρώτου δορυφόρου ελληνικής κατασκευής.

Γιάννης Σαρακατσάνης

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και υποκριτική στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γ. Κιμούλη και στο School of Physical Theatre στο Λονδίνο. Από το 2004 είναι ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας AbOvo, με την οποία σκηνοθετεί, παίζει και γράφει. Από το 2008 είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Bob Theatre Festival, το οποίο διοργανώνει η ομάδα του. Εκτός AbOvo έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες παραστάσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης. Επίσης διδάσκει σωματικό και devised θέατρο σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς. Η Ένωση Ελλήνων Κριτικών τον έχει τιμήσει με μια υποψηφιότητα για βραβείο νέου δημιουργού (2007) και με έναν έπαινο για ανδρικό ρόλο (2014). Το 2016 ήταν υποψήφιος για το βραβείο ανδρικού ρόλου του περιοδικού Αθηνόραμα, για την παράσταση «Το Δάνειο».

Τάκης Λάζος

Ο Τάκης Λάζος είναι φυσικός. Παλιά ήταν τεχνητός αλλά αυτά είναι παρελθόν. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, φωτογραφία στο ΤΕΙ Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην ιστορία και φιλοσοφία των επιστημών. Συμμετέχει στην ομάδα Science Reactors, η οποία παρουσιάζει επιστημονικά θέματα μέσω stand-up comedy (stand-up science) και στον ελεύθερο χρόνο του σχεδιάζει πρωτότυπα πειράματα φυσικής για τον χώρο της εκπαίδευσης. Ως εκπαιδευτικός στο 26ο Λύκειο Αθηνών ταλαιπωρεί αθώους μαθητές. Μία ομάδα εξ’ αυτών διακρίθηκε το 2016 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής CANSAT in GREECE και συμμετείχε στον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργάνωσε η ESA στη Βρέμη.

Ομάδα WNS

Κώστας Καρπούζης
Ελένη Γραμματικοπούλου
Κωνσταντίνος Πολίτης
Νικόλας Πρωτονοτάριος

Παράλληλα θα προβληθεί το video ASTROΧΩ(Ο)ΡΟΣ, σε σκηνοθεσία Κώστα Βρεττού, παραγωγής Science Reactors.

Είσοδος ελεύθερη

Πού
The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)

Πότε
Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, ώρα 20:00

rocket2.jpg