Διαβάστε για το pre-events που θα γίνουν από τις 22- 28 Σεπτεμβρίου.


H Βραδιά του Ερευνητή, η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη και σε πολλές πόλεις της  Ελλάδας, μεταφέρεται τη χρονιά αυτή στον σύγχρονο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254!
Με σύνθημα «Γνώρισε τη μαγεία τη Έρευνας» ερευνητές από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα και εκπαιδευτικοί φορείς της χώρας μέσα από  ποικίλες πειραματικές επιδείξεις και διαδραστικά παιχνίδια ανοίγουν την γνώση και την επιστήμη σε μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη χαρά να απολαύσουν σύγχρονα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα Ελλήνων ερευνητών.

Κεντρικός ομιλητής ο ακαδημαϊκός, καθ. Χρήστος Ζερεφός με θέμα:  «Όταν πάψουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα να είναι ακραία»!

Πριν από την κεντρική εκδήλωση (29/9) έξι ερευνητικά κέντρα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους τους (από τις 22- 28 Σεπτεμβρίου) για να υποδεχτούν τη Βραδιά του Ερευνητή.
Οι ερευνητές έξι μεγάλων ερευνητικών κέντρων έχουν σχεδιάσει πρωτότυπες επιστημονικές δράσεις για να τις παρουσιάσουν στους μικρούς τους φίλους και στο ευρύ κοινό!

 

ren2.jpg


Στο Εθνικό Ίδρυμα  Ερευνών πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας αλλά και ξεχωριστά εργαστήρια και δράσεις από τους ιστορικούς και αρχαιολόγους σίγουρα θα σας μαγέψουν:
• «Ρίξτε Νόμισμα» Ελάτε να φτιάξουμε μαζί  ένα αντίγραφο αρχαίου νομίσματος!
• «Χ[ρ]ώματα», θα μυηθείτε στην  κατασκευή και διακόσμιση πήλινων αγγείων και φεύγοντας θα τα πάρετε μαζί σας!
• «Πώς έγραφαν και ζωγράφιζαν στην αρχαία Ελλάδα
• Θα παρακολουθήσετε ζωντανά την κατασκευή μιας ανάγλυφης και ενεπίγραφης μαρμάρινης στήλης, όπως έκαναν στην αρχαιότητα,
• Θα ακούσετε για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων τον πρώτο Η/Υ της αρχαιότητας και για άλλα πολλά που θα σας κάνουν σοφότερους…

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το «ΑΘΗΝΑ» σας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις στο Λαύριο!
• Ποιες οι επιπτώσεις διαρροής πετρελαίου στο θαλάσσιο οικοσύστημα και ποιοι οι τρόποι περιορισμού και καθαρισμού των μολυσμένων ακτών και της θάλασσας. ‘Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και επίκαιρο πείραμα για μικρούς και μεγάλους!!
• Πώς γίνεται κανείς Ντέντεκτιβ πλαστικών σε παραλίες και ακτές και πώς επηρεάζουν τα πλαστικά απορρίμματα τη θαλάσσια ζωή
• Υπάρχουν υποθαλάσσια ηφαίστεια και πώς λειτουργούν;
• Τι είναι η  λιμενική βιομηχανία και πόσο εξαρτώμεθα  από τη θάλασσα;
• Πόσο σημαντικός θα ήσουν αν ήσουν ιστοσελίδα της Google? (EK ΑΘΗΝΑ)
WhoLoDancΕ: χορεύοντας με τα βήματα της τεχνολογίας. Πώς μια κινούμενη φι-γούρα μπορεί να επηρεάσει την κίνησή σου; (EK ΑΘΗΝΑ)

Το Αστεροσκοπείο Αθηνών θα σας χαρίσει μαγευτικές Αστροπαρατηρήσεις με τηλεσκόπια στην Πνύκα, στην Πεντέλη και στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Π. Φάληρο. Μην χάσετε αυτό το μοναδικό ουράνιο θέαμα!

Ο Δημόκριτος θα σας μάθει την Επιστήμη …παίζοντας μέσα από σειρά πολλών και έξυπνων παιγνιδιών.

Τέλος, η  Ημερίδα στο Παστέρ απευθύνεται σε φοιτητές, σπουδαστές και ευρύ κοινό. Από το πρωί νέοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους. Στις 1800΄ θα υπάρξουν δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες (καθ. Φωτεινή Στυλιανοπούλου και Αλέξανδρος Καρατζόγλου/ Όμηρος Παπασπηλιόπουλος, Έλληνες ερευνητές από τη Βαρκελώνη) και η βραδιά θα κλείσει με πάρτυ και ζυθοποσία, στον όμορφο κήπο του.

Και μην ξεχάστε την κεντρική εκδήλωση με σύνθημα:
Γνώρισε τη μαγεία της Έρευνας!
Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, 17.00 – 24.00
Σας περιμένουμε!
 

www.rengreece.com.

 

ren3.jpg