Πάνω από 30.000 επισκέπτες στις 5 ημέρες του φεστιβάλ επιστημής


Με επιτυχία διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το μοναδικό φεστιβάλ επιστήμης Athens Science Festival στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον 30.000 επισκεπτών. Μεγάλο μέρος αυτών ήταν μαθητές, που ήρθαν σε επαφή με την επιστήμη διαδρώντας μαζί της, ποικιλοτρόπως. Για 5 ημέρες, η Τεχνόπολη φιλοξένησε 130 ερευνητικούς, ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς, 90 διαφορετικά διαδραστικά δρώμενα, 40 εργαστήρια για παιδιά, 20 workshops, 40 ομιλίες και 5 Εκθέσεις Τέχνης καθώς και πλήθος ντοκιμαντέρ, συναυλιών, διαγωνισμών, stand up science και ποικίλων άλλων δράσεων για όλες τις ηλικίες!

ASF17c.jpg


Ιδιαίτερα χαρισματικοί και καταξιωμένοι ομιλητές διεθνούς φήμης φώτισαν τα μυαλά όλων όσων παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ, εξαιρετικού ενδιαφέροντος διαδραστικά εργαστήρια έκαναν κάθε επισκέπτη να δει την επιστήμη με άλλο –πιο φιλικό- μάτι και ο σημαντικότερος στόχος όλων επετεύχθη: η γνώση έγινε ένα με τη διασκέδαση, το παιχνίδι και τη χαρά, καθώς η επιστήμη «παντρευόταν» με διάφορες μορφές τέχνης, όπως τα εικαστικά και ο χορός.
Με σύνθημα «Διαμορφώνοντας το μέλλον μας», μικροί και μεγάλοι ήρθαν ένα βήμα πιο κοντά σε αυτό μέσα και από την εμπλοκή τους με την τεχνολογία, χάρη στο ΠΛΑΙΣΙΟ, που μας ενέταξε στη Future Zone με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Σημαντική ήταν και η συμβολή των Cyclon και Printec που προσέφεραν απλόχερα τις γνώσεις τους, αλλά και η αμέριστη υποστήριξη της ΓΓΕΤ και του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, του Goethe Institut και του πλήθους πανεπιστημίων, σχολείων, επιστημονικών ενώσεων και εκπαιδευτικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ. Στη γιορτή της επιστήμης συμμετείχαν και μερικά από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της χώρας (Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ», ΕΚ «Αθηνά», ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»), χωρίς τα οποία τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο ενδιαφέρον.

ASF17d.jpg

 

Η Τεχνόπολη μας γέμισε όλους με γνώση, εμπειρίες και πολλά χαμόγελα και, όπως αναφέρθηκε και την ημέρα έναρξης του φεστιβάλ, το ραντεβού μας με την επιστήμη ανανεώνεται για το 2018 –πού αλλού;- στην Τεχνόπολη!

Διοργάνωση: Sci-Co, British Council, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Σύνδεσμος Υποτρόφων Ιδρύματος Ωνάση, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, του Τομέα Έρευνας & Καινοτομίας   και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας