Τα νούμερα πάντως που ακούγονται για την δωρεά του μεγάλου αφεντικού του Facebook δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα.


Τα νούμερα πάντως που ακούγονται για την δωρεά του μεγάλου αφεντικού του Facebook δεν ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα.

 

Με μια δημοσίευση στη σελίδα του στο Facebook ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανακοίνωσε τη γέννηση της κόρης του.

 

Μάλιστα πόσταρε και ένα γράμμα το οποίο ο ίδιος και η σύζυγός του έγραψαν απευθυνόμενοι στην κόρη τους και εκφράζουν τις σκέψεις τους για τον κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσει η νεογέννητη Μαξ, με τίτλο "Γράμμα στην κόρη μας".

 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook και η σύζυγός του θα δωρήσουν το 99% των μετοχών τους στο νέο τους ίδρυμα.

 

Φέτος το ζευγάρι έχει κάνει αρκετές δωρεές, σε δημόσια σχολεία, και για τη βελτίωση της πρόσβασης στο διαδίκτυο στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο, όπου εργάζεται η Τσαν. Είπαν ότι θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την πρωτοβουλία τους όταν επιστρέψουν από τις άδειές τους.

 

Ακόμα, το 99% των μετοχών τους, που με σημερινές τιμές προσεγγίζουν τα 42,3 δισεκατομμύρια ευρώ (45 δις δολάρια) σε αξία, σε ένα νέο πρόγραμμα φιλανθρωπίας που εστιάζεται στο ανθρώπινο δυναμικό και την ισοτιμία, είπε σε μια επιστολή προς την νεογέννητη κόρη τους.

 

Τα σχέδια του χαιρετίστηκαν με πάνω από 570.000 "likes", μεταξύ των άλλων από τον πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβάρτζενεγκερ, την Μελίντα Γκέιτς (σύζυγο του Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτή της Microsoft), και την τραγουδίστρια Σακίρα. Οι Γκέιτς και άλλοι δισεκατομμυριούχοι όπως ο Γουόρεν Μπάφετ έχουν θεμελιώσει δικά τους ιδρύματα για να δωρήσουν τις τεράστιες περιουσίες τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Ο Ζάκερμπεργκ, 31, ο οποίος θα ελέγχει το νέο πρόγραμμα από κοινού με τη γυναίκα του, Πρισίλα Τσαν, ενώ παραμένει επικεφαλής του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, είπε ότι θα πουλήσει ή θα δωρήσει μέχρι και 1 δις δολάρια (946,7 εκατ. ευρώ) σε μετοχές σε κάθε ένα από τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Ωστόσο, ο Alex Kantrowitz του BuzzFeed αναφέρει ότι η φιλανθρωπική οργάνωση που έχει το ζευγάρι, το Chan Zuckerberg Initiative και στην οποία θα μεταβιβαστεί η περιουσία του ζευγαριού, είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης.

 

Έτσι το Chan Zuckerberg Initiative θα έχει την δυνατότητα να επενδύει μέρος των δωρεών και να καρπώνεται τα κέρδη τα οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί στο φιλανθρωπικό του έργο, αν θέλει και όπως αυτό κρίνει. 

 

Πηγές: News.gr , Skai.gr