Μετά το Mozilla, τώρα σειρά έχει και η Google


Μετά το Mozilla, τώρα σειρά έχει και η Google

To Flash Player είναι ένα από τα βασικά και πολύ σημαντικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το διαδίκτυο και την εξέλιξη του κατά την προηγούμενη δεκαετία, όταν σημειώθηκε η ραγδαία άνοδος του.

Όμως φαίνεται πως οι μέρες του συγκεκριμένου software είναι μετρημένες, αφού μετά το Firefox που ανακοίνωσε πως το σταματάει από τον browser του, τώρα έρχεται και η σειρά του Google Chrome να πάρει τις αποστάσεις του από το ιστορικό Flash.

Αυτό γίνεται λόγω κινδύνων και κενών ασφαλείας που περιέχει το software και που διευκολύνουν τους χάκερ να αποκτούν πρόσβαση σε υπολογιστές που το χρησιμοποιούν. Από χτες λοιπόν, 1η Σεπτεμβρίου 2015 το Chrome θα ενθαρρύνει τους διαφημιστές να χρησιμοποιούν το HTML5 στις διαφημίσεις του, έναντι του Flash που φαίνεται να μπαίνει στον πάγο από τους δυο μεγαλύτερους browser του παγκόσμιου ιστού.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στο γεγονός πως ούτε η Amazon επιτρέπει τη χρήση του Flash στη πλατφόρμα της, ενώ η Apple δεν είχε αφήσει ποτέ τη λειτουργία του στο δικό της λειτουργικό σύστημα.

Η απαγόρευση πάντως από το Google Chrome ίσως είναι και το τελειωτικό χτύπημα για το συγκεκριμένο software, μιας και τον συγκεκριμένο browser έχουν εγκατεστημένο στους υπολογιστές τους ο ένας στους δυο χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της StatCounter.