Και τα ιντερνετικά προβλήματα συνεχίζονται για τα νέα Windows


Και τα ιντερνετικά προβλήματα συνεχίζονται για τα νέα Windows

Πριν μερικές μέρες είχαν γίνει γνωστά τα παράπονα διαφόρων χρηστών των Windows και ανθρώπων που ασχολούνται εκτενώς με το χώρο του διαδικτύου, για τις ρυθμίσεις της καινούργιας έκδοσης του γνωστού λογισμικού.

Η νέα Άδεια Χρήσης Τελικού Χρήστη λοιπόν επιτρέπει στα Windows να μπλοκάρουν πειρατικά παιχνίδια και hardware. Σα να μην έφτανε, όμως, ο ντόρος από αυτή την ιστορία, η Microsoft έχει να αντιμετωπίσει κάτι εξίσου θορυβώδες. Σύμφωνα με τον ιστότοπο TorrentFreak, οι χρήστες του private tracker iTS που χρησιμοποιούν τη νέα έκδοση του λογισμικού δεν θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες του, μιας και θα έχουν αυτόματα μπλοκαριστεί λόγω αυτού του γεγονότος! 


Στο site του συγκεκριμένου tracker αναφέρεται πως η Microsoft παρακολουθεί όσα βρίσκονται στους σκληρούς δίσκους των χρηστών της με τα νέα Windows. Σύμφωνα με αυτά μάλιστα δεν κρατάει αυτές τις πληροφορίες μόνο για τον εαυτό της αλλά τις μοιράζεται και με άλλους ιστότοπους, όπως το MarkMonitor που έχει ενεργή δράση κατά της πειρατείας.

Παρόλο που για τα παραπάνω δεν υπάρχουν αποδείξεις, παρά μόνο η ανακοίνωση του iTS, φαίνεται ότι αυτές οι ενέργειες μάλλον δε θα περιοριστούν μόνο σε εκείνο. Καθώς δεν αποκλείεται και άλλοι trackers να βάλουν τη νέα έκδοση στη μαύρη λίστα τους, λόγω όλων αυτών των δικλείδων ασφαλείας.