Είναι απλά μέρος του "αντικλεπτικού" του συστήματος


Είναι απλά μέρος του "αντικλεπτικού" του συστήματος


Έχετε σίγουρα ακούσει για αρκετά είδη ζώων που είτε είναι ήδη υπό εξαφάνιση ή ο παγκόσμιος πληθυσμός τους μειώνεται με δραματικούς ρυθμούς. Το ιδανικό θα ήταν να σταματούσε να υπάρχει ζήτηση από το ίδιο το κοινό για να σταματήσει αυτή η αλόγιστη σφαγή ανυπεράσπιστων ζώων, όμως εφόσον αυτό δεν είναι ρεαλιστικό μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση ανέλαβε να αναπτύξει το αμέσως καλύτερο. Ένα σύστημα παρακολούθησης δηλάδή που θα βοηθάει στην άμεση σύλληψη των κακοποιών.

Αυτό θα γίνεται με την εφαρμογή του Protect RAPID, ένα σύστημα που αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο του Chester από τον βιολόγο Δρ. Paul O'Donoghue. Τι περιλαμβάνει αυτό το σύστημα; Μια κάμερα ενσωματωμένη στο κέρατο του ρινόκερου, ένα κολάρο με ανιχνευτή GPS καθώς και μια συσκευή παρακολούθησης των παλμών της καρδιάς του ζώου. Αυτό το τελευταίο θα παρακολουθεί συνεχώς τους ρυθμούς του ζώου και θα μεταδίδει άμεσα μήνυμα αν αυτοί αυξηθούν απότομα ή αν η καρδιά σταματήσει εντελώς.

Σε τέτοια περίπτωση η οργάνωση θα μπορεί να δει το feed της κάμερας και να διαπιστώσει αν όντως του έχουν επιτεθεί, στέλνοντας μια ομάδα στη τοποθεσία του ζώου με αυτοκίνητο ή ακόμα και ελικόπτερο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Έτσι οι παράνομοι κυνηγοί θα συλληφθούν πρωτού προλάβουν να αφαιρέσουν το κέρατο από το ζώο.

Προς το παρόν το Protect RAPID θα εφαρμοστεί σε ορισμένα ζώα, όμως η εξάπλωση της τεχνολογίας του σε όσο το δυνατόν περισσότερα θα είναι ένα σημαντικό βήμα στη σταδιακή πάταξη αυτού του θλιβερού φαινομένου και στη διατήρηση του πληθυσμού των υπό απειλή ζώων.


{youtube}heJT0S_CjoM{/youtube}

Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.