Όχι όμως για όλες τις συσκευές


Όχι όμως για όλες τις συσκευές

 

Η δημοφιλέστερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων φαίνεται πως καταφθάνει πλέον και σε desktop και laptop υπολογιστές. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως το Whatsapp έχει αντικαταστήσει στη συνείδηση του κοινού το παραδοσιακό SMS και πλέον αριθμεί πάνω από 600 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Μπορείτε να βρείτε τον web client της εφαρμογής εδώ, ενώ για να τον χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να σκανάρετε με το κινητό σας ένα QR κωδικό, πιθανότατα για επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη, μιας και δεν απαιτούνται username και password.

Τα παραπάνω βέβαια εξαιρούν τους χρήστες Apple συσκευών, μιας και όπως το θέτει η ίδια η εταιρεία υπάρχουν “περιορισμοί στη πλατφόρμα της Apple”, που δεν επιτρέπουν τη χρήση της web εφαρμογής ακόμα. Για τους κατόχους πάντως Android, Blackberry, Windows Phone, και Nokia S60 το πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά.

Μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια είναι πως ο web client φαίνεται να είναι άμεσα εξαρτημένος από το κινητό του χρήστη, μιας και αν η μπαταρία σας τελειώσει και η συσκευή σας κλείσει, τότε αυτομάτως δε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή από τον υπολογιστή.