Αυτά θα γίνουν τα επόμενα χρόνια (;)


Οι προβλέψεις της Samsung για τις τάσεις του 2015 που θα επηρεάσουν τον τρόπο ζωής, εργασίας και κατανάλωσης.

Οι αλλαγές που έρχονται το 2015 θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας, τις αγοραστικές μας συνήθειες ακόμα και την εκπαίδευση.

1. Η wearable τεχνολογία θα δημιουργήσει μια νέα εποχή

Ο επιχειρηματικός κόσμος σταδιακά θα χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο την wearable τεχνολογία, προκειμένου να είναι καλύτερα οργανωμένοι, ενημερωμένοι και αποδοτικοί. Κάνοντας την αρχή με τα «έξυπνα» ρολόγια, τα στελέχη των επιχειρήσεων θα χρησιμοποιούν την wearable τεχνολογία, προκειμένου να βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο των εξελίξεων, χωρίς να χρειάζεται να εξαρτώνται από το smartphone τους. Σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνα της Samsung σχετικά με τα wearables και τις επιχειρήσεις αναδεικνύεται ότι:
- Το 47% των χρηστών της wearable τεχνολογίας διευκόλυναν την καθημερινότητά τους
- Το 61% ένιωσαν περισσότερο ενημερωμένοι
- Το 37% δήλωσαν πως η wearable τεχνολογία βοήθησε στην εξέλιξη της καριέρας τους
- Και το 61% θεωρούν ότι αυξήθηκε η προσωπική τους απόδοση

2. Οι άνθρωποι θα αλλάξουν την εργασιακή τους καθημερινότητα, καθώς η τεχνολογία αναδεικνύει τις ώρες με τη μέγιστη παραγωγικότητα

Ένα νέο κύμα από εφαρμογές, που θα συνάδει με την wearable τεχνολογία, θα αναδεικνύουν ποιες είναι οι πιο παραγωγικές ώρες για εργασία και πότε είναι καλύτερα να γεμίσει κανείς τις μπαταρίες του. Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση του ωραρίου εργασίας γύρω από τις αποδοτικές ώρες της ημέρας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Samsung σε 4,500 εργαζομένους, αναδεικνύεται ότι τα τρία τέταρτα αυτών απασχολούνται με προσωπικά θέματα εν ώρα εργασίας (75%) και με επαγγελματικά θέματα στον ελεύθερό τους χρόνο (77%). Περίπου τέσσερις στους 10 (38%) ισχυρίζονται πως μια τέτοια προσέγγιση θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο αποδοτικοί στον ίδιο χρόνο. Περίπου το ένα τρίτο (32%) πιστεύει πως αυτό τους βοηθάει να διαχειρίζονται τις προσωπικές τους ασχολίες καλύτερα, ενώ το ίδιο ποσοστό δηλώνει πως με αυτόν τον τρόπο θα μειωθεί το άγχος.

3. Η εικονική πραγματικότητα και η πρωτοποριακή χρήση των οθονών θα ηγηθεί μιας νέας γενιάς ψηφιακών καταστημάτων.

Οι δημοφιλείς εμπορικά περιοχές έχουν συχνά ακριβό ενοίκιο και περιορισμένο χώρο, οπότε οι εταιρείες για να είναι πρωτοποριακές σχετικά με το πώς παρουσιάζουν τα προϊόντα τους – θα επεκτείνουν την προβολή τους μέσω διαδραστικών οθονών και tablets.

Η εικονική πραγματικότητα προβλέπεται να εισχωρήσει και στο λιανικό εμπόριο, δίνοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά για την αγορά ακόμα και προϊόντων, όπως αυτοκίνητα ή πακέτα διακοπών. Επιπλέον, η τεχνολογία θα δώσει στους επιχειρηματίες λιανικής μια εναλλακτική μέθοδο εκπαίδευσης του προσωπικού τους.

4. Τα αυτόματα οικιακά συστήματα θα περάσουν από την έννοια του τεχνολογικά εξειδικευμένου σε μια εικόνα πιο κομψή που θα βελτιώσει αισθητά την εμπειρία του χρήστη.

Δύο στους πέντε έχουν ήδη κάποιας μορφής αυτοματοποιημένη κατοικία. Ο κλιματισμός (22%) και η ψυχαγωγία (16%) είναι οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες. Η Samsung προβλέπει πως θα αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που θα προτιμούν την αυτοματοποίηση των κατοικιών τους, καθώς η διαδικασία όλο και απλουστεύεται. Οι βελτιώσεις στην εμπειρία του χρήστη θα ξεκινήσουν να δείχνουν την οικιακή αυτοματοποίηση ως έναν εύκολο και αποδοτικό τρόπο χειρισμού των οικιακών συσκευών και ρυθμίσεων.

Οι συσκευές της Samsung διευκολύνουν τους καταναλωτές να μετατρέψουν το σπίτι τους σε “έξυπνο” με τη χρήση μιας εφαρμογής μέσω της κινητής τους συσκευής, η οποία συνδέει και ελέγχει διάφορες οικιακές και μη συσκευές.

5. Κάθε παιδί που γεννιέται μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα μαθαίνει κωδικοποίηση ως κύριο μάθημα μαζί με αριθμητική και ανάγνωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει ότι θα υπάρξουν 900.000 θέσεις εργασίας στον κλάδο ICT μέχρι το 2020. Περίπου το 90% όλων των θέσεων μέσα στο 2015 θα περιλαμβάνει τουλάχιστον κάποιες δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των κυβερνήσεων που αναγνωρίζουν τη γνώση ηλεκτρονικών υπολογιστών σαν μια θεμελιώδης βασική δεξιότητα και ενσωματώνουν την κωδικοποίηση μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Η Samsung προβλέπει πως, μέσα στο 2015 και έπειτα, αυτές οι εκπαιδευτικές καινοτομίες θα γίνουν σταδιακά θεσμός, με επιχειρήσεις, εκπαιδευτικούς και κυβερνήσεις να συνεργάζονται, προκειμένου να αυξήσουν τις δεξιότητες σε όλη την Ευρώπη.