Τιμώντας την 20η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου Playstation


 

Τιμώντας την 20η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου Playstation

 

Η Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) μέσω της Sony Hellas προσέφερε στην ActionAid τη συλλεκτική επετειακή κονσόλα, “PlayStation4 20th Anniversary Edition”, μια ειδική έκδοση του PS4 που δημιουργήθηκε τιμώντας την εικοστή επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου PlayStation, στις 3 Δεκεμβρίου 1994.

 

Η κονσόλα δημοπρατήθηκε από την ActionAid, κατά τη διάρκεια του Χριστουγεννιάτικου bazaar “One Pretty Thing” της οργάνωσης, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του έργου της.

 

Το “PlayStation4 20th Anniversary Edition” κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο σε 12.300 τεμάχια παγκοσμίως, ένας αριθμός που παραπέμπει στην ημερομηνία του αρχικού λανσαρίσματος του αυθεντικού PlayStation. Στην Ελλάδα ήρθαν ελάχιστα κομμάτια, τα οποία δεν θα διατεθούν προς πώληση αλλά θα διοχετευθούν για την ενίσχυση φιλανθρωπικών στόχων και ΜΚΟ.

 

Το πρώτο σύστημα PlayStation γνώρισε ευρεία αναγνώριση για τις επαναστατικές τεχνολογίες που ενσωμάτωνε, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας επεξεργασίας 3D γραφικών υψηλής ευκρίνειας σε πραγματικό χρόνο, κάτι πρωτοφανές για οικιακές κονσόλες, αλλά και για τη συναρπαστική συλλογή παιχνιδιών που το συνόδευε.

 

Το PlayStation σήμανε μια επανάσταση για τη βιομηχανία και έγινε η πρώτη οικιακή κονσόλα στην ιστορία που ξεπέρασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων τεμαχίων σε αθροιστικές παγκόσμιες πωλήσεις.

 

Η πρώτη έκδοση του PlayStation ενσωμάτωνε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και προσέφερε ανεπανάληπτες gaming εμπειρίες σε χρήστες ανά τον κόσμο. Η κληρονομιά αυτή διατηρήθηκε ζωντανή σε όλες τις πλατφόρμες του PlayStation έκτοτε.