Λανσάρισμα στο τεχνολογικό φεστιβάλ Pioneers


 

Λανσάρισμα στο τεχνολογικό φεστιβάλ Pioneers

 

Παγκόσμια πρεμιέρα στο Pioneers Festival 2014 έκανε σήμερα Τετάρτη η νέα έκδοση του AeroMobil, του ιπτάμενου αυτοκινήτου που οραματίστηκε το 1990 ο Στέφαν Κλάιν και χρηματοδοτεί ο Γιουράι Βατσούλικ. Το Pioneers είναι ένα σημαντικό πανευρωπαϊκό συνέδριο για τεχνολογικά επιτεύγματα επόμενης γενιάς που διοργανώνεται στην Βιέννη της Αυστρίας.

 

Το νέο πρωτότυπο του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί σχεδιαστικά, έχει μήκος έξι μέτρα, είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και ανθρακονήματα και μπορεί να μετά για 875 χιλιόμετρα. Στον δρόμο μπορεί να πιάνει μέχρι και τα 200 χλμ./ώρα. Το βάρος του ανέρχεται σε 450 κιλά και μπορεί να φιλοξενήσει δύο ανθρώπους και λίγες αποσκευές. Η έκταση των φτερών του φθάνει στα 8,2 μέτρα, ενώ πιάνει τα 130 χλμ./ώρα σε 200 μέτρα πορείας.

 

Η εταιρεία στοχεύει στο να έχουν ξεκινήσει οι πωλήσεις του νέου μοντέλου της το 2016 ή 2017, καθώς θεωρεί ότι είναι η πιο σταθερή εκδοχή του. Η εστίασή της θα είναι υπό ανάπτυξη οικονομίες, όπως η Κίνα, η Αφρική και η Μέση Ανατολή, στις οποίες μπορεί να αξιοποιήσει την έλλειψη υποδομών σε οδικά δίκτυα με την ταυτόχρονη ύπαρξη δημόσιων και ιδιωτικών αεροδρομίων.

 

{youtube}0fFyHDC8oTk{/youtube}