Η ελληνική πλατφόρμα ενώνει τις δυνάμεις της με τον ελβετικό ερευνητικό οργανισμό


 

Η ελληνική πλατφόρμα ενώνει τις δυνάμεις της με τον ελβετικό ερευνητικό οργανισμό

 

Μία σημαντική συνεργασία με τον ερευνητικό οργανισμό CERN που εδρεύει στην Γενεύη ολοκλήρωσε η ελληνική πλατφόρμα Eventora, καθώς μέσω αυτής πραγματοποιήθηκαν οι κρατήσεις για τους θεατές του TEDxCERN, που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου.

 

Με θέμα "Προς τα εμπρός: Σχεδιάζοντας το μέλλον με την Επιστήμη", στο TEDxCERN παραβρέθηκαν πάνω από 1.000 προσκεκλημένοι, ενώ η εκδήλωση μεταδόθηκε στην Ελλάδα, στο ερευνητικό κέντρο "Δημόκριτος" και στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

 

H Eventora είναι μία ευρέως χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα στην Ελλάδα, η οποία απευθύνεται σε όσους διοργανώνουν συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις, επιτρέποντάς τους να δέχονται εγγραφές μέσα από το δικό τους website, από τη σελίδα τους στο Facebook και από smartphones.

 

Η συνεργασία με το CERN, τον οργανισμό που "γέννησε" το ίδιο το World Wide Web, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας της εταιρείας με τη διοργάνωση του TED.

 

Όπως αναφέρει o Νίκος Τσάμης, μέλος της ιδρυτικής ομάδας της εταιρείας, τα ιδρυτικά της μέλη συμμετείχαν στην ομάδα του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του Imperial College Business School που οργάνωνε εθελοντικά τις εκδηλώσεις και τα master classes του συλλόγου. Βλέποντας τις δυσκολίες και το χρόνο που απαιτούσε η προετοιμασία αυτή, αποφάσισαν να αξιοποιήσουν τις σπουδές και την εμπειρία τους στην ανάπτυξη υπηρεσιών λογισμικού για να δημιουργήσουν μια εύκολη στη χρήση πλατφόρμα.